Érdekes futamon vagyunk túl, és már csak egy van hátra a szezonból.

Az biztos, hogy egy jó darabig nem felejtjük el a Forma–1 történetének legelső Szaúd-arábiai Nagydíját, amely Lewis Hamilton és Max Verstappen kőkemény csatározásai és az FIA következetlen döntéseiről marad emlékezetes.

A nemzetközi sajtó is őrült és kaotikus versenyként írja le a dzsiddai futamot, amely után pontegyenlőséggel futhat neki a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjnak a két vb-aspiráns.

Arra egyébként 1974 óta nem volt példa, hogy az utolsó futamon a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal álljon rajthoz, akkor a mclarenes Emerson Fittipaldi és a ferrari Clay Regazzoni nézett farkasszemet egymással.

Marca (spanyol): „Hamilton túlélte a »verekedést« Verstappennel, nyert, és ezzel holtversenyben az élen áll riválisával a szezonzáró előtt. Max a helytelen fékezési manőverével megérdemelte volna a fekete zászlót, de végül megúszta időbüntetéssel.”

Gazzetta dello Sport (olasz): „Ütközések, sértegetések a csapatrádióban, összetűzések és a futam végén egy karambol – ezek nem hiányoztak. A tét a 2021-es világbajnokság, a főszereplők pedig nyomás alatt.”

Times (brit): „Egy kaotikus verseny után Hamilton »letakarította« az »őrült« Verstappent. 1974 óta először fordul elő, hogy az utolsó futamon – vasárnap, Abu-Dzabiban – a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.”

Az osztrák Kronen-Zeitung szerint „tökéletes a drámai világbajnoki befejezés”, míg a svácji Blick (svájci) úgy látja, hogy „Max Verstappen szénája nem áll túl jól”.

(Fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Jetta utódja lehetne ez a Volkswagen