Ki tudna nemet mondani minden idők legdominánsabb Formula–1-es versenygépére?

A tavalyi szezonhoz hasonlóan Lewis Hamilton idén sem tudott futamot nyerni, csapatával, a Mercedesszel pedig 2011 óta először fordult elő, hogy nem ünnepelhetett győzelmet egy idényben. Nemcsak az eredménytelenség lehet azonban elkeserítő a Mercedes és a hétszeres pilóta számára, hanem az is, hogy a 2023-as konstruktőri második hely ellenére is tetemes hátrányban voltak/vannak a Red Bullhoz és Max Verstappenhez képest.

Itt a 2023-as Forma–1-szezonértékelő – spoiler: senki sem bukott meg

Max Verstappen és a Red Bull idén (is) hozta a papírformát, viszont akadtak meglepetések (alul- és felülteljesítők egyaránt) a csapatok és a pilóták között is.

Természetesen az idény során többször is felmerült pletykaszinten, hogy Hamilton eligazol az osztrák istállóhoz, ezt azonban mindkét fél rendre cáfolta, amit most is megtett a brit:

„A szerződés aláírása szerintem jól mutatja a csapat iránti elkötelezettségemet, de legyünk reálisak, minden pilóta arról álmodik, hogy egy győztes autóban üljön. (...)  Mindenki a Red Bull autóját nézni, mindenki szívesen vezetné, és nem mondom, hogy én kivétel lennék, mert én is kipróbálnám, hogy milyen, de ezt minden versenyző szeretné.”

Hamilton azt mondja, neki sokkal többet jelent az, hogy egy jobb, újra bajnok autót építsenek, mint hogy egyszerűen csak átüljön minden idők legdominánsabb versenygépébe, mint mondja: „a csapattal együtt dolgozni, hogy felépítsük és legyőzzük őket, az jobb lenne az örökségemnek”.

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Lewis Hamilton panaszkodik

Lewis Hamilton az idény elején már lefutotta ezt kört, most ismét megtette.

Már azért is brutális összeget fizet a magát agyonnyerő Red Bull, hogy egyáltalán rajthoz állhasson

Spoiler: A Red Bullnak közel tízszer annyit kell fizetnie, mint a konstruktőri utolsó Haasnak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Vezettük az új BMW X2-t, ami erősebb, látványosabb, mint volt

Csodálatosak a jégen táncoló öreg Lamborghinik

További cikkeink a témában