Lóerőkől is amerikai adag van benne, hiszen egy 850 lovas, kompresszoros V8-as motorral pusztítja a hátsó gumikat a Hennessey tuningos Ford Mustang Dark Horse.

Szigorúbbak az európai zaj- és károsanyag kibocsátási előírások, ezért az öreg kontinensen kicsit kevésbé hangos és nem olyan izmos a Ford Mustang Dark Horse. Azért a 454 lóerős szívó V8-assal is remekül fogunk mulatni, ebben biztos vagyok. Amerikában ez az autó kereken 500 lóerőt tud, de akinek ez még nem elég, annak ott a Hennessey H850-es.

Nem válogatósak a texasi Hennessey Performance Engineeringnél, bármilyen autóból képesek kihozni a maximumot.

Tízfokozatú automata és hatfokozatú kézi váltóval is elérhető a Hennessey H850, melynek 5,0 literes, V8-as motorjára masszív kompresszort szereltek. A megnövekedett teljesítményt átdolgozott szívórendszer és befecskendezők, valamint nagy szállítókapacitású üzemanyag szivattyú és átírt motorvezérlő elektronika szolgálja ki.

Neve után nem meglepő, hogy a Hennessey Mustang Dark Horse 500 lóerő helyett 850 lóerős és több mint 880 Nm nyomatéka van. Ezzel 3,2 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás (97 km/óra) sebességre, a gyorsulási versenyek világában referenciának számító negyedmérföldes távot pedig 10,9 másodperc alatt futja meg.

Átdolgozott aerodinamikai kiegészítők és kovácsolt alumínium felnik teszik sportosabbá a Hennessey Mustangját.

Ekkora teljesítményhez már illik hozzáigazítani az autót is, ezért a H850-hez múltidéző matricák és sorszámozott plakett is jár, de sokkal hasznosabb kiegészítő a hátsó szárny és a gyárinál könnyebb kerekek. Az autóra 3 év vagy 36 ezer mérföld (57960 kilométer) garanciát is vállal a Hennessey.

John Hennessey még 1991-ben alapította a céget, melynek központja a Texas állambeli Sealy-ben található. A Mustanghoz hasonló tuningok mellett olyan autókkal váltak világhírűvé, mint a Venom, melynek első generációját még egy Dodge Viper GTS-ből építették 1996-ban. A legújabb Hennessey Venom F5 már több mint 1800 lóerős és 480 km/óra feletti sebességre képes.

Ez is érdekelhet:

Hatvan éve így született a Ford Mustang legendája

Napra pontosan ma hatvan éve mutatták be az első Ford Mustangot, ami igazi sikertörténetet indított útjára.

830 lóerővel igazi izomautó a Shelby Super Snake

Ilyen a Ford Mustang, ha a Shelby American veszi kezelésbe.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában