Az első képek után részleteket is elárult a Honda a második eleve elektromosnak fejlesztett autójáról. A General Motorsszal közösen fejlesztett Prologue tágasnak ígérkezik, de csak az amerikai vásárlók kaphatják meg.

A cuki Honda e volt a japán márka első olyan autója, amit az alapoktól elektromos autónak fejlesztettek, és most itt a második. A Prologue nem egészen a Honda munkája, ugyanis a General Motorsszal közösen fejlesztették, és ugyanazt a műszaki tartalmat használja majd a Chevrolet Blazer hamarosan elkészülő elektromos változata is.

A Prologue éppen ezért a Honda legnagyobb elektromos autója is lesz egyben.

A képeken talán nem látszik, de 4,88 méter hosszú, azaz húsz centivel hosszabb az új CR-V-nél is, és mivel csakis elektromos hajtással készül majd, ezért rendkívül hosszú, 3,09 méteres a tengelytávja, ami tágas utasteret sejtet. A csomagtere öt ülés mögött 714 literes.

Az első képeket már 2022-ben megmutatta a Honda, most pedig a Prologue műszaki paraméterei is kiderültek.

A csúcsmodellben 292 lóerős elektromotor hajtja mind a négy kereket,

a 85 kilowattórás akkumulátorral 483 kilométer a hatótávja, a töltés pedig maximum 155 kilowattal mehet. A Prologue később elsőkerék-hajtású változatban is készül majd.

Hiába tetszene, a Honda egyelőre csak az Egyesült Államokban fogja forgalmazni a Prologue-ot. Európában a Honda e mellett egy kompakt méretű elektromos autót vezettek be a rettenetesen túlbonyolított e:Ny1 néven, ami mellett az új CR-V-ből már nemcsak hibrid, hanem plug-in hibrid változatot is kínálnak majd.

Ez is érdekelhet:

Új elektromos autót és plug-in hibridet is hozott a Honda. Melyik jön be jobban?

Megnéztük közelebbről a Honda közeli jövőjének három újdonságát.

Az Acura is belépett az elektromos autók közé

Ezt is megértük: egy Cadillac testvérmodellje lesz az új Acura.

Modern formában élesztette fel zseniális összehajtható minimotorját a Honda

Az elektromos hajtásnak köszönhetően még kompaktabb lett a Motocompacto.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában