Idén nyáron a Hyundai mindenkit meglepett, amikor üzemanyagcellás, elektromos hajtású, retró stílusú sportautó koncepcióját mutatta be, és az N Vision 74-et a valósághoz közelebb álló fotókon is imádjuk.

Nem véletlenül emlékeztet a legendás DeLorean formájára a Hyundai legújabb, idén bemutatott tanulmányautója. A koreai márka ugyanis az egyik első koncepcióját, az 1974-ben bemutatott Pony Coupét elevenítette fel vele, ez adta az ihletet egyébként a hasonlóan szögletes, már gyártásba került Ioniq 5-höz is.

A hetvenes években a Pony Coupét nem más, mint Giorgetto Giugiaro tervezte a Hyundai számára, és az ötleteit felhasználta később a DeLorean ikonikussá vált formájához is.

Az N Vision 74 ezért teljesen jogosan juttatja eszedbe minden idők egyik leghíresebb filmes autóját,

és ez a forma bizony még 2022-ben is nagyot tud szólni.

A Hyundai kimondottan látványos képekkel mutatta be az N Vision 74-et, és most egy újabb fotósorozat készült a koncepcióautóról: egy pályán próbálták ki a működőképes prototípust. Nem lehet rossz vezetni, hiszen

a két elektromotorja 680 lóerőre képes, az energiát a 62,4 kilowattos akkumulátoron kívül egy hidrogén-üzemanyagcella szolgáltatja.

Sajnos nincs sok esély arra, hogy a Hyundai ebben a formában gyártásba adja az N Vision 74-et, hiszen elsősorban a jövőbemutató hajtásláncra hívja fel a figyelmet ez a show car, de reménykedni attól még lehet, elvégre az Ioniq 5 is gyártásba került ezzel a stílusú formájával.

Ez is érdekelhet:

A nyolcvanas évekből jött időutazó ez a menő Hyundai

Szivartartó is van az elektromos limuzinban.

610 kilométeres hatótávval jön az új Hyundai Ioniq 6

Részletek is kiderültek az áramvonalas szedánról.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Vezettük az új BMW X2-t, ami erősebb, látványosabb, mint volt

Csodálatosak a jégen táncoló öreg Lamborghinik

További cikkeink a témában