Sejtelmes képekkel már jelezte előre a Hyundai, hogy egy futurisztikus stílusú kisbuszon dolgozik, és most itt az új Staria, ami tényleg ebben a formában kerül gyártásba.

Mostanában nagyon rákapcsolt a dizájnra a Hyundai, és az új Tucson, a Santa Fe, valamint az elektromos Ioniq 5 után további izgalmas modellekre számíthatunk a koreai márkától. A legújabb a most leleplezett Staria, amivel azt mutatják meg, hogy egy nem túl érdekfeszítő kategóriából, a kisbuszból is mennyire sokat lehet kihozni egy kis fantáziával.

A Staria egészen futurisztikus dizájnt kapott az orrán lévő széles fénycsíkkal

és alatta a hatalmas hűtőmaszk két oldalára került fényszórókkal, a hátsó pixeles lámpák az Ioniq 5-ére emlékeztetnek. A 18 colos kerekeken gördülő minibusz ennek ellenére tágasnak és praktikusnak tűnik a tolóajtókkal és az oldalt mélyre húzott panorámaablakokkal.

A belső tér érdekessége, hogy a műszereket mutató 10,25 colos kijelző a vezetőtől egészen messzire, a szélvédő tövébe került,

amivel a head-up displayt is helyettesítheti. Az utastér többféle konfigurációban kérhető, három vagy négy üléssorban hét, kilenc vagy tizenegy üléssel, a csúcsmodellekben akár lábtartós fotelekkel.

Szinte biztos, hogy a Staria nálunk nem lesz kapható, és csak sajnálhatjuk, hogy az európai piacon lemaradunk róla,

mert mennyivel izgalmasabb választásnak tűnik a jelenleg ismert kisbuszoknál! Még a csúcsmodellnél valamivel visszafogottabb alapváltozatban is.

Ez is érdekelhet:

Jön a Hyundai Kona mérgesített N változata

Még a crossoverből is sportmodellt épít a Hyundai.

És ezt olvastad már?
A belga Porsche-gyűjtő, akit tuti irigyelni fogsz