Ha azt hiszed, hogy az autód biztonságban parkol az utcán, mert este is ott találod, ahol reggel hagytad, akkor gondold újra, miután megnézted ezt a videót. És próbálj meg nem ideges lenni tőle.

Ha autóalkatrészre van szükség, akkor el lehet menni a márkaszervizbe, idősebb típusnál szóba jönnek az alkatrészboltok, és végső esetben a bontók, de arra csak a legaljasabbak vetemednek, hogy egy másik autó alól lopják ki a szükséges elemet. A következő videón mégis éppen ez történik, fényes nappal szerelik ki pillanatok alatt a katalizátort egy tizenéves Toyota Prius alól.

Keith Prince on Twitter

This is unbelievable stealing a car exhaust in broad daylight https://t.co/TVfVanewjR

Úgy tűnik, hogy nem először csinálnak ilyet, az egyikük a megemelt Toyota alól szedi ki az alkatrészt, a másik addig figyeli a környéket, majd bepattannak egy autóba, és elhajtanak. Itt egy másik videó, ahol éppen ugyanez történik:

Newham People's Alliance

Another incident gang stealing catalytic converters in daylight without any fear. This incident took place in East ham #share #theft #Newham

A jelenség oka, hogy a katalizátor a benne lévő nemesfémek miatt az autók egyik legdrágább alkatrésze, és ha tönkremegy, százezrekbe kerülhet egy utángyártott vagy egy bontott is belőle.

Londonban, ahol a videók készültek, csak 2018-ban mintegy 900 ilyen lopást jelentettek a rendőrségnek,

amivel egyelőre nem tudnak mit kezdeni a hatóságok, és úgy tudni, hogy nálunk sem ismeretlen az alkatrészhez jutásnak ez a formája.

Ez is érdekelhet:

A Ford új ötlete megnehezíti az autótolvajok dolgát

Nem lenne könnyű ellopni a kulcsnélküli rendszerrel szerelt autókat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés