Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Retró stílusú autókat már jó ideje kapni, és úgy tűnik, hogy a közeli jövőben a klasszikus modellek elektromos hajtású újraértelmezése lesz a divat. Mutatunk néhány példát, ahol egy kicsit megszaladt a grafikusok fantáziája.

A retró stílus nem megy ki a divatból. A Fiat 500 már egy, a Mini pedig két évtizede igazolja, hogy a klasszikus felmenők stílusát modern köntösben is el lehet adni. Mind a két modell most jött ki tisztán elektromos hajtású változatban, és nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz a következő évek trendje.

A Honda például a hetvenes évekbeli legelső Civicet elevenítette fel az e-vel, a Volkswagen pedig komolyan gondolja, hogy éveken belül gyártásba adja a legendás Bulli elektromos utódját.

Még ezeknél is jobban elrugaszkodott a tervezők fantáziája a következő modelleknél. A grafikusok olyan ikonikus modelleket vettek alapul, mint az Aston Martin DB5, a Jaguar E-Type vagy a sirályszárnyas Mercedes-Benz 300 SL.

Aston Martin DB5

A legtöbben James Bond autójaként ismerjük az 1964-ben bemutatott Aston Martint, és ha a 007-esnek mindenképpen elektromos autóra kellene váltania, akkor legalább tegye ilyen stílusosan. A jellegzetes hűtőmaszkjáról rögtön fel lehet ismerni, és bevalljuk, annyira nem is néz ki rosszul.

Jaguar E-Type

A hűtőmaszkja segít felismerni az E-Type elektromos változatát, azét a Jaguarét, aminek az eredeti változatát még Enzo Ferrari is a világ legszebb autójának tartotta. Az 1961-ben bemutatott klasszikusból egyébként nemrég éppen a gyárban építettek elektromos hajtású változatot.

Lamborghini Miura

Az első szuperautónak tartják a Miurát, amitől elválaszthatatlannak gondoltuk a 3,9 literes V12-es motort, pedig könnyen lehet, hogy elektromos hajtással támad fel a típus. Pár éve elképzelték már a modern utódját, ami sajnos nem került gyártásba, most itt az újabb esély, hogy valóra váljon.

Mercedes-Benz 300 SL

A Mercedesnél készült már elektromos hajtású szuperautó futurisztikus dizájnnal, és nemsokára akár egy ilyen retró stílusú koncepciót is fontolóra vehetnek. Az ikonikus sirályszárnyas 300 SL ihlette a dizájnt, amit modern felnik és kéken ragyogó részletek tesznek jövőállóvá.

Shelby Cobra

Carroll Shelby alkotásának lényege éppen az volt, hogy bivalyerős amerikai V8-as erőforrást szerelnek az angol AC sportkocsijába. Ha a Shelby valaha is elektromos autókat gyártana, akkor ilyen lenne, és az elektromos Cobra eljövetele talán már csak idő kérdése.

A Cobra modern változatát korábban is elképzelték már:

Bugatti Type 57 SC Atlantic

A legmerészebb alkotás mind közül a Bugatti Type 57 legismertebb változatának átértelmezése. Az új Atlantic a futurisztikus stílusával a jövőben is kitűnne a többi autó közül, éppen ezért tudnánk elképzelni, hogy egyszer Batman is ezt a típust választaná szolgálati kocsinak.

A legközelebb azonban inkább ezt az izomautót választja:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.