Sokak szerint a világ egyik legszebb autója a Jaguar E-Type, és az állítást nem is vitatnánk, miután megnéztük ezt a felújított példányt.

Még Enzo Ferrari is elismerte a Jaguar E-Type szépségét, érdemes volt belevágni ennek a példánynak az alapos felújításába. Főleg azért, mert egy egészen ritka változatról van szó. A jobbkormányos angol sportkocsi eredetileg 1964-ben készült, gyöngyházszürke fényezéssel és sötétkék bőrbelsővel rendelték, és Norvégiában leltek rá, jobb sorsra érdemes állapotban.

Megérdemelte tehát, hogy eredeti pompájában ragyogjon, és ehhez a felújítását végző angliai E-Type UK műhelyében teljesen darabjaira szedték. A rozsda eltüntetése után új sárvédőket és motorházfedelet, valamint tökéletes fényezést kapott.

A sokküllős kerekeket és természetesen az utastér kárpitozását is aprólékosan felújították.

A 3,8 literes, soros hathengeres motorját pedig éppen annyira modernizálták, hogy napjainkban kényelmesebben használható legyen.

A klasszikus erőforrás befecskendező rendszert, elektronikus gyújtást, erősebb generátort és indítómotort, valamint hatásosabb fékeket kapott, a gyári négyfokozatút ötsebességes váltóra cserélték.

A felújítást végző cég szerint a Jaguar ezzel mit sem vesztett az eredeti hangulatából, és a megrendelője már alig várja, hogy végre megkapja.

A képek láttán meg tudjuk érteni, hogy miért.

(Képek: E-Type UK)

Ez is érdekelhet:

Csak a leggazdagabbaknak épül ilyen gyönyörű Jaguar E-Type

Az Eagle Lightweight GT jobb, mint az eredeti.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés