Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jean Todt jelenleg éppen az FIA elnöke, és olyan kincsek is lapulnak a garázsában, mint ez a csodálatos Miura, ami nemrég nyerte vissza eredeti formáját a Lamborghini gyári restauráló műhelyében.

Ha valamiért, akkor azért szeretnénk egy kicsit Jean Todt helyében lenni, mert ez a Lamborghini Miura bizony az övé. Most nem azért mutatta meg, hogy felvágjon vele, hanem a gyáriak büszkélkedtek el, a felújítása ugyanis a 2016-ban nyitott restauráló részleg, a Polo Storico munkája. Nézd meg, milyen tökéletes lett!

1972. november 11-én készült el ez a 3673 sorozatszámú Miura, ami egy korábbi, 1968-ban gyártott, de egy balesetben megsemmisült Miura S alvázszámát kapta. Akkoriban nem is volt ritka az ilyen újrahasznosítás, hiszen így az új tulajdonosnak nem kellett az esetenként méregdrága importadókat ismét megfizetnie.

Szóval ez a Miura 1972-ben került első tulajdonosához Dél-Afrikába, ugyanebben a Rosso Corsa színben, aranyszínű csíkkal és felnikkel, fekete bőr belsővel, pontosan úgy, ahogyan most, 47 évvel később kinéz. A forgalmijában ma már Jean Todt neve áll, és az autója hiánytalanul, de elhasználtan került vissza a Lamborghinihez.

A felújítása 13 hónapot vett igénybe, és a Miura teljes szétszerelésével járt, ami során minden egyes alkatrész eredetiségét ellenőrizték. A műhelynek is impozáns Polo Storico alapelve az volt, hogy inkább felújítanak valamit, mintsem kicseréljék, ezért ez a Lamborghini annyira eredeti, amennyire csak lehet, és mi nagyon-nagyon akarjuk érte.

A fotózás helyszíne sem véletlen, a képek Jean Todt irodája előtt, a párizsi Concorde téren készültek.

Ha imádod a Miurát, akkor ezt a filmet látnod kell:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.