Régóta lehet hallani, hogy néhány megosztó híresség, mint Justin Bieber vagy Kim Kardashian is kicsapta a biztosítékot a Ferrarinál, ezért nem vehet többet a maranellói sportautóból. Az igazság ennél egy kicsit árnyaltabb.

Minden márka szereti, ha hírességek használják a termékeit, hiszen nincs is jobb reklám, mint amikor sokak által követett emberek viszik az áru jó hírét, ezzel nemcsak az eladásokat lendíthetik fel, de a márka presztízsét is növelhetik. Az erősen megosztó hírességeknél azonban éppen az ellenkezőjére fordulhat a dolog, ezért a tradicionális gyártók nem szeretnék, hogy a termékük rossz kezekbe kerüljön, ezzel rombolják a márka megítélését.

A hírességek a jó ízlés ellenségei?

A városi legendák szerint a legnevesebb márkák megtehetik, hogy megválogatják az ügyfeleiket, és ezért időről időre megjelennek olyan listák, amelyen azok a hírességek szerepelnek, akiknek a márka megtiltotta, hogy a termékükből vásároljon. A legújabb állítólagos feketelista a Ferrarié, és olyan nevek szerepeltek rajta, mint 50 Cent, Nicolas Cage és Floyd Mayweather, vagy éppen Justin Bieber és Kim Kardashian.

A Ferrarinak nem tetszett, ahogyan Justin Bieber átépíttette a 458 Italiáját

Nem nehéz belátni, hogy miért kerülnének tiltólistára a Ferrarinál ezek a hírességek. Justin Bieber például extrém módon alakíttatta át a 458 Italiáját, és egy nehéz éjszaka után két hétre az utcán felejtette, mert nem emlékezett, hol hagyta, a Rolls-Royce-ából pedig olyan szörnyet építtetett, amire nehéz szavakat találni. Kim Kardashian gyakran szőrmével vagy plüssel borítja be az autóit, és érthető módon Maranellóban nem szeretnének ilyen Ferrarikat látni.

Nem lenne egyszerű a tiltólista

A Marca cikke utánajárt annak az állítólagos feketelistának, ami a fent nevezett hírességeket teszi parkolópályára, és mint gyakran lenni szokott, a híresztelések ezúttal is csak részben igazak. A Ferrari illetékese a spanyol lapnak elmondta, hogy nincs tiltólistájuk, Justin Bieber és Kim Kardashian is besétálhat akármelyik márkakereskedésbe, és tetszés szerint válogathat a Ferrari legújabb modelljei közül, mint bárki más, akinek telik rá.

Nem hiányzik a Ferrarinak, hogy Kim műszőrmébe borítsa a legújabb modelljüket

Beláthatjuk, hogy nem is lenne könnyű feketelistára tenni a hírességeket, hiszen az autókat megvásárolhatják egy cégen keresztül, vagy akár másodkézből is hozzájuthatnak egy alig használt példányhoz. A Ferrari mégis fenntartja a jogot, hogy megválogassa a vásárlóit, ha a limitált szériás modellekről van szó. Az olyan korlátozott darabszámú típusokat, mint amilyen a LaFerrari volt, csak egy kiemelt ügyfélkör szerezhette meg.

Akik megkaphatják, és akik nem

A nem hivatalos értesülések szerint egy sor kritériumnak kell megfelelnie azoknak, akik limitált szériás Ferrarihoz szeretnének hozzájutni. A maranellói márka figyelembe veszi, hogy a jelentkezőnek hány Ferrari áll a gyűjteményében, hogyan viszonyul a márkához, milyen imázst alakított ki magáról a médiában.

A gyártó ezzel mégis el tudja érni, hogy a legféltettebb kincseit ne adja akárki kezébe.

Pontosan így járt pórul az a tehetős amerikai ékszerkereskedő, akinek a gyűjteménye irigylésre méltó, csak Ferrariból a 250 GT-től az F40-en, az F50-en és az Enzón át Schumacher egykori Formula–1-es versenyautójáig tucatnyit birtokol, de a LaFerrari Aperta változatát mégsem kaphatta meg. Gordon Ramsay sztárséf ugyanakkor még nem húzta ki a gyufát a Ferrarinál, ezért két (!) LaFerrari után a legújabb Monzát is a garázsába állíthatta.

Justin Biebernek nem építenek egyedi Rollst, ezért építtetett egyet magának. Bár ne tette volna

A limitált szériás szuperautóknál is különlegesebbek azok az egyetlen példányban készült modellek, amelyeket a nemes karosszériaépítők hagyományát felelevenítve gyártanak le a legtehetősebbeknek az autógyártók. A kiemelt ügyfeleknek olyan csodákat álmodnak meg, mint a Ferrari SP48 Unica vagy a Rolls-Royce Boat Tail, és ha valamiről, akkor ezekről a ritkaságokról Justin Bieber és Kim Kardashian biztosan lemaradnak. Nem is baj.

(Forrás: Marca, Il Giornale)

Ez is érdekelhet:

Rengeteg ritka Ferrarija van, mégsem veheti meg a legújabbat ez a gyűjtő

Olyan gyűjteménye van, hogy letérdelsz tőle, a legújabbat mégsem adja neki a Ferrari.

Gyöngyök ihlették a Rolls-Royce Boat Tail második példányát

Gyöngyház inspirálta a luxuskabrió színjátszós fényezését.

És ezt olvastad már?
Ezt az M3-as BMW-t se rúgták még el keresztbe