A Mercedes szerint szappanopera a Massa-ügy, de érdeklődve figyelik Lewis Hamilton Max Verstappennel szemben elbukott világbajnoki címe miatt is.

A korábbi Forma–1-es brazil pilóta, Felipe Massa azt tervezi, hogy jogi úton megtámadja a 15 évvel ezelőtti, azaz a 2008-as bajnokság végeredményét, ami egy kedvező döntés esetén számára világbajnoki címet érne, míg Lewis Hamiltonnak mínusz egyet jelentene – ennek hátteréről itt írtunk:

Jogi úton vehetik el Hamilton első világbajnoki címét

Felipe Massa hallva Bernie Ecclestone nyilatkozatát elégtételt szeretne venni.

Jelenleg ott tart a dolog, hogy Massa jogi csapata levélben tájékoztatta a FIA-t és a sportág vezetőségét az ügy részleteiről, amennyiben pedig nem kapnak érdemi választ/magyarázatot október közepéig, bíróság elé viszik az ügyet.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff érdeklődve figyeli a Massa-ügy történéseit – már csak a botrányos 2021-es Abu-dzabi Nagydíj miatt is, ahol Lewis Hamilton vitatható sportfelügyelői döntések követeztében bukta el a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét Max Verstappennel szemben –, szerinte viszont a brazil pilótának nincs reális esélye:

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy megáll az ügye. Aláírjuk a sportszabályzatot, ami egyértelműen fogalmaz. Amint megvan a licence, azok szerint játszunk. (...) Ha a teljes bajnokságot nézzük, annyi minden van, ami befolyásolja, hogy nyersz-e vagy veszítesz, hogy őszintén szólva nem látom ebben az ügyet. (...) Számomra ez olyan, mintha egy szappanoperát néznék, ami éppen előttem játszódik.”

Wolff szerint ha mégis pozitív döntés születne Massa számára, az precedenst teremtene, ami komoly zűrzavart okozhatna a sportágnak, mert esetleg mások is felbátorodnának és régi ügyeket vennének elő, így pedig az F1 történelme is sérülne.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Így lehet világbajnok a Red Bull Japánban

Nagyon esélyes, hogy ez összejön, kivéve, ha a Red Bull a szingapúri formáját hozza.

Kínos, ahogy az Aston Martin mentegeti pilótáját, aki történetesen a tulajdonos fia

Még egy autótörésben is meg lehet látni a jót, igaz, ez nekünk kellemetlen.

Úgy tűnik, teljesen kiszáll a Forma-1-ből Mick Schumacher

A legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának van B-terve.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Végre hátsó ablaktörlőt kapott a Hyundai Ioniq 5

Annyira belemerült a sofőr a telefonja nyomkodásába, hogy azt sem vette észre, egy rendőr nézi fél méterről

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés