Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Lamborghini bemutatta a márkakupájában versenyző Huracán versenyautó rendszámos változatát, a legdurvábbat, amit még közútra is lehet vinni.

A Huracán legújabb változata az STO, ami a Super Trofeo Omologata rövidítése, tehát a Lamborghini versenyautójának utcai változatáról van szó.

Az STO egy lépéssel tovább megy, mint a Performante, hiszen ahhoz hasonlóan hátsókerék-hajtású, de a karosszéria háromnegyede szénszálas anyagból készült, ezért 43 kilogrammal még könnyebb.

amivel a hűtést is optimalizálni tudták. A jobb aerodinamika és az állítható szárnyak pedig azt jelentik, hogy 53 százalékkal több leszorítóerőt termel az autó, ami mindössze 1339 kilogrammot nyom.

amivel a Huracán STO kereken három másodperc alatt gyorsul százra, kilenc másodperc alatt éri el a kétszázat, a végsebessége 310 km/óra. Lehet, hogy nem gyorsabb, mint a Performante, de az biztos, hogy jobban fekszik a kanyarokban.

és ez a séma köszön vissza az utastérben is, de a Lamborghini minden egyes példányt a vevő egyedi ízlése alapján készít el. Az elsőket 2021-ben lehet átvenni, az ára adók nélkül is 249 ezer euró, ami 89 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.