Amikor már azt hittük, hogy nem lesz több tisztán V12-es szuperautó a Lamborghininél, és tényleg kifutott az Aventador, akkor előhúztak két újabb modellt, ami egyedi megrendelésre, egyetlen példányban készült.

Jó hosszan búcsúztatja a Lamborghini a hibrid rendszer nélküli, tisztán benzines V12-es szuperautóját, de ezt persze egyáltalán nem bánjuk. 2021-ben jelentették be az Aventador Ultimae változatát, ami egy limitált példányszámú búcsúszéria, majd a tényleg legeslegutolsót, egy Miura-kék roadstert 2022-ben mutatták be.

Már azt hittük, hogy tényleg nincs tovább, de a Lamborghini most előhúzott két újabb szuperautót,

ami az Aventador alapjára épül, és még a hibrid rendszer nélküli V12-est kapja. Az Invencible és az Autentica egy kupé és egy roadster, amelyek egyedi megrendelésre, mindössze egy-egy példányban készülnek el, ezért bizonyára értékes ritkaságok lesznek.

Az Aventador rokonsága tetten érhető a dizájnján, de még feltűnőbb, még extravagánsabb formájú lett

a két szuperautó, amiket az Ultimae széria 6,5 literes V12-esével szerelnek, 780 lóerővel és 720 Nm-rel. Az Invencible és az Autentica azért is érdekes, mert ehhez hasonló lehet az Aventador régóta várt utódja, amihez újabb V12-est fejlesztenek, de már villamosított hajtással.

Ez is érdekelhet:

A Miura Roadster ihlette a most-már-tényleg-utolsó Aventadort

Ízléses konfigurációval búcsúzik másodjára is az Aventador gyártása.

Limitált szériával búcsúzik, nem lesz több Lamborghini Aventador

Minden eddiginél erősebbre húzták benne a V12-est.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában