A Ghibli után a Maserati bemutatta a második hibrid modelljét, ezúttal a Levante jelent meg elektromos rásegítéssel, kevesebb hengerrel, kisebb fogyasztással.

A Maserati egy hete még azzal szerepelt a Playeren, hogy David Beckham forgatta meg a Levante csúcsmodelljét a modenai márka legújabb klipjében.

David Beckham szétpörgetett egy 590 lóerős Maserati Levante Trofeót

Nem biztos, hogy ezt utána csinálnánk egy ötvenmilliós autó volánja mögött.

Most a kínálat másik végéről lesz szó, megjelent ugyanis a Maserati szabadidő-autójának hibrid változata, a tavaly nyáron bemutatott Ghibli után az olaszok második hibridje.

A Levante eddig 3 literes V6-os és 3,8 literes V8-as motorral volt kapható, az új hibrid pedig kétliteres, turbós négyhengeres motort kapott.

A 330 lóerős teljesítménye nem sokkal, csak húsz lóerővel marad el a V6-osé mögött, és ezzel nem is igazán lassabb nála, hat másodperc alatt gyorsul százra és 240 km/óra a végsebessége.

A 48 voltos mild hibrid rendszerrel takarékosabb és tisztább lett a Levante, és igazából ez volt a cél.

A fogyasztást ugyan nem árulta el a Maserati, de a széndioxid-kibocsátása annyival kevesebb, ami szükséges ahhoz, hogy továbbra is piacon maradjon a modell. A hibrid változatot a kék féknyergekről és a kékesen csillogó emblémákról ismerheted fel.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Egy kirakatverseny csúnyán odaszúrt az F1-nek

Évek múlva is jó vétel lesz – Hyundai Kona EV-teszt

További cikkeink a témában