A Jaguar példáját követve az Aston Martin is előállt a saját elektromos autó átépítésével az egyik veterán modelljéből. A közel 50 éves DB6 Volante alapján készülő villanymotoros klasszikusok jövőre már megrendelhetők.

A világ legszebb autójának tartott Jaguar E-Type már korábban elkészült tisztán elektromos változatban, ezt vezette Harry herceg az esküvőjén, és hamarosan bárkinek megépítik.

A világ legszebb klasszikus autója is elektromos lett

Múlt és jövő találkozása a Jaguar E-Type Zero.

Most egy másik patinás brit márka, az Aston Martin követte a példát, és bemutatta ezt a teljesen elektromos hajtású DB6 Volantét.

Az alapokat egy 1970-ben épített példány adta, amit először kifogástalanul felújítottak, majd úgy szerelték be az elektromos hajtást az eredeti 4 literes, hathengeres benzinmotor és a sebességváltó helyére, hogy bármikor visszaalakítható legyen. Az elektromos töltő csatlakozóját az eredeti üzemanyagtank fedele alá rejtették, és az utastérben sem sok minden utal a villanyhajtásra.

Stílusosabb módja aligha van az elektromos autózásnak ennél az Aston Martinnál, a prototípus tesztjei után 2019-től már rendelhetők is a villanymotoros veteránok a gyártól.

Ez is érdekelhet:

Az Aston Martin szabadidő-terepjárója már a küszöbön van

Kémfotósok helyett a gyáriak mutatják meg az új DBX-et.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában