Nem tudtuk ennél jobban várni a GranTurismo új generációját, amiről fokozatosan csepegtette az információkat és a képeket a Maserati. A gyönyörű túrakocsi most végre Magyarországon is bemutatkozott, kiderült az ára, és az is, hogy már több példányt rendeltek belőle.

Hetvenöt éve kezdődött a sportos túrakocsik sorozata a Maseratinál, a legújabb GranTurismót tavaly októberben leplezte le a modenai márka, most pedig Magyarországra is elhozta a hazai forgalmazója, a Wallis Motor. Megadták a módját a bemutatójának, hiszen a középmotoros MC20 és egy veterán Maserati, egy 1975-ös Merak társaságában nézhettük meg az elsők között.

Az új GranTurismo egyelőre kétféle változatban kapható, mindkettőt a háromliteres V6-os Nettuno benzinmotorral szerelik. A Modena kivitel 490 lóerőre képes, míg a sportos Trofeo teljesítménye 550 lóerő. Nagy F. Béla, a Maserati hazai márkavezetője szerint

már több példányt is rendeltek belőle, hamarosan át is vehetik az első tulajdonosok.

Még az idén rendelhető lesz a tisztán elektromos hajtású GranTurismo Folgore, amelynek három elektromotorja összesen 760 lóerős, a 92,5 kilowattórás akkumulátora pedig villámgyorsan tölthető lesz. A Maserati elektromos sportkupéjának érdekessége, hogy

a vezetője minden más villanyautónál alacsonyabban ülhet benne, ami csak fokozza a sebesség élményét.

Kiderült az új GranTurismo magyarországi ára is. A belépőmodellnek számító Modena árlistája 74,5 millió forint alatt indul, a Trofeo ára legalább 92,8 millió forint, a Folgore 92,5 millió forintba kerül. A jelenlegi autópiaci viszonyok közt kedvezőnek mondható a szállítási idő, a szerencsések a megrendeléstől számítva három-négy hónap alatt átvehetik az új Maseratijukat.

(Fotók: Gresó Áron)

Ez is érdekelhet:

490 lóerő csak a kezdet az új Maserati GranTurismóban

Aki még élvezné kicsit a motorhangot, annak van V6-os Maserati GranTurismo is, aki viszont a leggyorsabbat szeretné, annak az elektromos Folgore változatot kell töltenie.

Belül is szemet gyönyörködtető lett az új Maserati GranTurismo

Csak az olaszok tudnak ilyen stílusos autóbelsőt tervezni.

Múltidéző GranTurismót mutatott be a Maserati

Három sportautóval készült a milánói dizájnhétre a Maserati, és mindegyik megdolgoztatja az érzékszerveidet.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés