Három sportautóval készült a milánói dizájnhétre a Maserati, és mindegyik megdolgoztatja az érzékszerveidet. A különleges festésű példányok is lenyűgözők, de a három közül a múltidéző ruhába bújtatott Ouroboros a legérdekesebb.

Milánóban éppen ezerrel pörög a dizájnhét, és a Maserati nem hagyta ki, hogy eszünkbe juttassa, dizájnban mindig is élen járt az olasz márka. A kiállításra nem egy, hanem rögtön három prototípust építettek az egyedi modellekkel foglalkozó Fuoriserie részlegnél, és már az egyedi festésű sportautók is érdekesek, mégis a múltidéző prototípus lepett meg minket igazán.

A vadonatúj GranTurismo gyönyörű lett, de még ezt is tudta fokozni a Maserati.

Az Ouroboros névre keresztelt koncepció ugyanis teljesen új karosszériát kapott, amivel a márka legendás típusainak állít emléket. A kerek fényszórók a hatvanas évekbeli versenyautókról, míg a hűtőmaszk a Pininfarina által tervezett A6 GCS Berlinettáról, az oldalsó légbeömlők pedig a 3500 GT-ről lehetnek ismerősek.

A hetvenes években a Borán jelentek meg a korszakalkotónak számító magnéziumkerekek, ezt elevenítik fel az Ouroboros teli keréktárcsái, míg a fekete búra alatt világító hátsó lámpákhoz a nyolcvanas-kilencvenes évekbeli Shamal állt modellt.

A koncepció a sokféle inspiráció ellenére is egységes, letisztult hatást kelt, ami egyértelműen a dizájnerek érdeme.

Nem kevésbé érdekes a két másik koncepcióautó sem. A GranTurismo One Off Luce az elektromos Folgore változatra épül, és

illik is a hajtásához a krómosan csillogó karosszéria, amelyre lézerrel véstek izgalmas mintát.

A GranTurismo One Off Prisma karosszériáját pedig 14-féle színre fényezték, az árnyalatokat a Maserati múltjából választották ki, a kézzel készült festés alá összesen 8500 betűvel vitték fel a márka legendás típusneveit.

Ez is érdekelhet:

Belül is szemet gyönyörködtető lett az új Maserati GranTurismo

Csak az olaszok tudnak ilyen stílusos autóbelsőt tervezni.

490 lóerő csak a kezdet az új Maserati GranTurismóban

Aki még élvezné kicsit a motorhangot, annak van V6-os Maserati GranTurismo is, aki viszont a leggyorsabbat szeretné, annak az elektromos Folgore változatot kell töltenie.

A Zagato tervezte ezt a Maserati-motoros barchettát

Hét évvel a kupé után készült el a Mostro nyitott tetős változata.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában