Nem a Ladától származik, hanem egy rajongó dizájner készítette a terveket az új Nivához, de szerintünk mehetne is gyártásba.

Sok ígéret után állítólag hamarosan tényleg elkészül az új Niva, amit az anyacég Renault-val együtt fejleszt a Lada. Az év elején mutattak egy ígéretes tervet, ami szerint az újdonság megőriz majd valamit az eredeti terepjáró stílusából, de a Dacia által is használt padlólemezre épülve modern konstrukció lesz, ötajtós karosszériával.

Most egy kazah dizájner, Tokhtar Abdrakhmanov mutatta meg, hogy szerinte milyen lehetne az új Lada Niva, és a tervek elég menők lettek. A sanghaji Icona stúdióban dolgozó ipari formatervező

egy kicsit futurisztikus, izmos karosszériát rajzolt az autónak, ami az alakjával, az arányaival, a rövid tengelytávjával mégis emlékeztet a legendás ősére.

Sajnos annak semmi esélye, hogy ezekből a tervekből legyen valami, a Lada ugyanis házon belül intézi az új Niva tervezését, de érdekes elképzelni, hogy milyen dögös lenne a terepjáró, ha Tokhtar fantáziája válna valóra.

A Lada addig is szorgalmasan gyártja az eredeti Nivát, és a két évtizede az utódjának szánt terepjárót is megújította.

Régi nevét kapta vissza az eredeti Lada Niva

Sőt, Niva Legend lett belőle.

Megújult az a Lada, aminek még mindig Niva a neve

Már ez az újabb konstrukció is több mint húsz éves.

És ezt olvastad már?
A világ első gyorshajtóját 13 km/órás sebességgel kapták el
További cikkeink a témában