Az egyik legdrágább újonnan kapható Ferrari, és a világ egyik legerősebb kabriója a 812 GTS, amiből egy példány figyelmetlenségből a Garda-tóban kötött ki.

2019-ben jött ki a Ferrari 812 Superfast nyitott tetős változata, és a 812 GTS a maranellói márka egyik legdrágább modellje lett, az alapára 336 ezer euróról indul, ami több mint 120 millió forintnak felel meg.

A világ egyik legerősebb kabriója lett a Ferrari 812 GTS

Mostantól nyitott tetővel lehet hallgatni a V12-est.

Meg is értjük, miért kerül ennyibe, a 6,5 literes V12-es szívómotorja ugyanis 800 lóerőre képes, amivel a világ egyik legizmosabb kabriójának számít.

Nemrég az egyik példánya vesztett elég sokat az értékéből azzal, hogy belegurult a Garda-tóba.

A tulajdonosa Sirmione egyik olyan utcájában parkolt, amely sólyában végződik, itt lehet a kisebb hajókat utánfutóról a vízre tenni. A Ferrari sofőrjének a manővere azért is érdekes, mert a 812 GTS váltóját nem olyan egyszerű üresbe tenni.

A legújabb Ferrarik duplakuplungos váltója azonnal automatikusan parkolóállásba teszi magát, amint leállítják az autót, éppen azért, hogy ne guruljon el, és külön procedúrát kell végrehajtani ahhoz, hogy üresben maradjon a váltó, például egy gépi autómosóban – már ha valakinek van szíve odavinni egy 120 milliós szuperautót.

A 812 GTS szerencsére nem merült el teljesen, de elég mélyen begurult a vízbe ahhoz, hogy trélert kelljen hívni a kimentéséhez. Szomorú látvány a vízben ácsorgó Ferrari, ami biztosan nem úszta meg kár nélkül a fiaskót, mindenesetre a tulajdonosa azzal vigasztalódhat: még mindig jobban járt, mintha sós tengervízbe merítette volna a kocsit.

(via)

Ez is érdekelhet:

A világ egyik legerősebb kabriója még izmosabb lett

800 lóerőről indult a Ferrari 812 GTS tuningja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Brutális elektromos pályagéppel rukkolt elő a Škoda

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés