Megkezdődött az új Mercedes-Benz E-osztály gyártása a németországi Sindelfingenben, továbbá azt is megmutatták, hogy milyen az autó utastere a két kijelzős műszerfallal.

Nincs fontosabb modell a Mercedesnél, mint az E-osztály, amit nagyon jól bizonyít az is, hogy rendre ez a modell kapja a legtöbb figyelmet és a legfrissebb újításokat is. A hagyományokhoz hű típus története már a 20-as években elkezdődött, de csak a 90-es évektől kapta meg az E-osztály nevet, mostanra pedig több millió példány után itt a legmodernebb, a W214-es kódú generáció.

Három kijelzős műszerfalával és online meetingekhez hasznos utastéri kamerájával még az S-osztályt is beelőzte.

Formaterve hűen követi a márka hagyományait, de remekül illeszkedik a Gorden Wagener dizájner által meghatározott érzéki letisztultság filozófiájába is, mely évek óta meghatározza a modern Mercedeseket. Az elegáns vonalak mellett olyan elképesztő részletekkel van tele az E-osztály, mint az apró csillagokból álló hűtőmaszk vagy a logóra emlékeztető hátsó lámpa, melyben négy háromágú csillag világít pirosan.

Utasterének legnagyobb újdonsága az opcionális MBUX Superscreen, mely a digitális műszeregységen és a hatalmas központi érintőképernyőn túl egy utasoldali kijelzőt is tartalmaz. Erre akár olyan applikációk is letölthetőek, mint a TikTok, így az esetleges töltési időt szórakozással is el lehet ütni az autóban. Bevonata miatt a vezetőülésből ennek a képe nem látható. Műszerfala azonban modern hatást kelt a harmadik érintőképernyő nélkül is, aminek helyén dekorbetét jelenik meg, méghozzá akár natúr fába integrált világító csillagos kivitelben.

Teljesen elektromos változatban nem lehet majd kapni az E-osztályt, hiszen arra a célra ott a kizárólag villanyautóként elérhető EQE. Négy- és hathengeres turbómotorokkal, mild hibrid rendszerrel kiegészítve, valamint konnektorról tölthető hibrid formájában érkezik majd 2023 őszén az E a kereskedésekbe.

Kupé és kabrió nem készül majd belőle, viszont nem marad el a kombiváltozat.

Kétajtós modelljeit a CLE-osztály helyettesíti majd, viszont a szabadidő-autók miatt csökkenő kereslet mutatkozik a kombikra, de a Mercedes ennek ellenére piacra dobja majd a praktikus és nagy csomagterű T-modellt (S214).

Amennyiben részletesebben érdekel az új E-osztály, akkor erre tovább:

A Mercedes legfényesebben ragyogó csillaga az új E-osztály

Hagyományok találkoznak a digitalizációval az új Mercedes E-osztályban.

Megmutatták az új Mercedes E-osztály kijelzőkkel tömött műszerfalát

Még online meetingeket is lehet majd benne tartani.

Az elektromos autók E-osztálya az új Mercedes EQE

Nem tudjuk nem a Tesla Model S konkurensének látni.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés