A müncheni autószalonra időzített újdonságok közül a Maybach sem hiányzott: az EQS SUV egy olyan elektromos szabadidő-autó prototípusa, ami Mercedes-emblémával is gyártásba kerül majd.

A Mercedes minden márkája mutatott valami újat a müncheni autószalonon, és ez alól a Maybach sem jelent kivételt. A patinás márka egy teljesen elektromos hajtású szabadidő-autó koncepcióját hozta el a kiállításra, és ez a tanulmányautó fontosabb, mint gondolnád, mert szinte ebben a formában kerül majd sorozatgyártásba.

A Mercedes-Maybach EQS SUV nem más, mint a nemrég bemutatott, S-osztály méretű Mercedes-Benz EQS szabadidős változatának még fényűzőbb kiadása.

A lekerekített formáját a Maybach jellegzetes hűtőmaszkjával tették érdekesebbé, nem spóroltak a krómozással, a 24 colos polírozott felnik is valósággal ragyognak.

A márkára jellemző a kéttónusú fényezés és a rozéarany betétekkel díszített belső tér is, amit a tervezők szerint a jachtok inspiráltak.

A hátsó sorban két külön állítható fotel kapott helyet, tévéképernyő és pezsgőspohár is jut mindenkinek. A műszerfal az EQS-ben látott szélesvásznú Hyperscreen még újabb kiadása, és érdekes a kormány is.

A vezetőoldali ajtó automatikusan nyílik az autóhoz közelítve, a hátsó ajtókat a menüből lehet kinyitni. A Mercedes csak azt az egyetlen egy adatot árulta el az EQS SUV-ról, hogy egy feltöltéssel 600 kilométer megtételére képes. Mégsem csak álmodozás a koncepció, hamarosan gyártásba kerül, nemcsak Maybach-, hanem Mercedes-változatban is.

Nem ez a Maybach első SUV-je, hiszen már a Mercedes-Benz GLS is kapható a luxusmárka logójával:

Begördült a Maybach hatalmas terepjárója

Ha a Mercedes GLS nem lenne elég fényűző.

A Maybach korábban is mutatott egy hasonló koncepciót, akkor Vision Ultimate Luxury volt a neve:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés