Az idei évnek is a címvédő bajnok Michelisz Norbival vág neki a Hyundai Motorsport által támogatott csapat, de idén sajnos nem láthatjuk a Hungaroringen versenyezni Norbit és a megújult Hyundai Elantra N-jét.

Az idei túraautó-világsorozatban is rajthoz áll Michelisz Norbi, méghozzá továbbra is a Hyundai Motorsport színeiben. Az FIA TCR World Tour sorozatában ezúttal is egy csapatot támogat a koreai márka, ahol Mikel Azcona mellett Néstor Girolami lesz a címvédő bajnok Norbi csapattársa, az autójuk marad az Elantra N TCR.

Új festése mellé megújult karosszériát kapott az Elantra N TCR, hogy igazodjon a 2023-ban felfrissített, nálunk nem kapható utcai modellhez. A négy pilótát nevező riválisokkal szemben a Hyundai tavaly csak két versenyzőt indított, idén azonban már hárman szállnak harcba a bajnoki címért. A csapat menedzsere Norbi korábbi csapattársa, Gabriele Tarquini.

„Nagyon kemény versenyre számítok idén bajnokságban, mert biztos vagyok benne, hogy a többi csapat sem aludt a téli teszteken”

– mondja Norbi, aki kíváncsian várja az új pályákat a szezonban, és továbbra is elszánt, hogy idén is megismételje a tavalyi sikerét.

„A hozzáállásom nem változik, nem érzem magam címvédőnek, csak azt, hogy újra bizonyítanom kell a riválisaim ellen.”

Az új szezon április 19-21-én kezdődik az olaszországi Vallelunga pályáján, és idén sajnos nem láthatjuk a túraautó-világszériát a Hungaroringen a pálya átfogó felújítása miatt. Az idény ezért Marokkóban és Ohióban folytatódik, majd a brazíliai Interlagosba és Uruguayba látogat a mezőny, végül ősszel a kínai Hunanban, majd Makaóban zárul a bajnokság.

Ez is érdekelhet:

Michelisz Norbi a túraautó-világsorozat bajnoka!

Norbi a szezonzáró izgalmas utolsó futamán szerezte meg az újabb bajnoki címét.

Michelisz Norbi versenyautójának utcai változata még dögösebb lett

Csak sajnálhatjuk, hogy nálunk nem kapható a Hyundai Elantra N.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

John Cena a legújabbra cserélte Honda Civic Type R-jét

További cikkeink a témában