Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A jelenlegi kínálat egyik legszebb modellje a Mercedesnél a CLS, és várhatóan így marad a harmadik generáció bemutatásával is. Már néhány képen megmutatta magát az új kupé-limuzin.

2005-ös bemutatásakor nagy feltűnést keltett a Mercedes-Benz azzal a négyajtós szedánnal, ami egészen kupészerű formát kapott, hiszen ilyet eddig kevés gyártó készített. A Maserati Quattroporte és a Porsche Panamera alternatívájaként, elegáns belsővel vagy izmos AMG változatban megtalálta a helyét a piacon. Most már a harmadik generációhoz érkezett a modell, amiről egy-két képet is mutatott a gyártó.

Szemből még csak a fényeit látni az autónak, de már innen is lehet tudni, hogy a Mercedes új irányzatának megfelelő lámpákat kapott, ami később a kisebb típusokon is visszaköszön. A belső képből pedig kiderül, hogy az E-osztályban is látott dupla 12,3 colos képernyőt kapja a hagyományosabb limuzin társa alapjára épülő divatos modell.

Úgy tűnik, hogy a neve is marad a régi, ezzel nem akarják összezavarni a vásárlókat. A Mercedesnél ugyanis néhány éve úgy döntöttek, hogy egységesítik az elnevezéseket: a méret szerint osztályozott A, C, E és S betűk megmaradnak, a terepjárók GL, a négyajtós kupék CL előtagot kapnak. Így lett az M-osztályból GLE, a GLK-ból pedig GLC, de a jelek szerint az E-osztályra épülő kupé-limuzin nem lesz CLE, hanem megtartja a CLS nevet.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.