Nemrég még úgy tudtuk, hogy a Mitsubishi már nem hoz több újdonságot az európai piacra, de idén változtak a tervek: bejelentették, hogy jövőre visszatér a Colt, és érkezik a vadonatúj ASX, ismerős technikával, akár hibrid hajtással is.

2021-ben még arról adtunk hírt, hogy a Mitsubishinél úgy döntöttek, nem hoznak több új modellt az európai piacra. Az utolsó újdonság a plug-in hibrid hajtással szerelt, megújult Eclipse Cross lett volna, a vadonatúj Outlander pedig már nem jut el hozzánk, a jelenleg kapható típusok a pályafutásuk végén futottak volna ki.

A legújabb Mitsubishi a megújult Eclipse Cross, ami megkapta az Outlander népszerű plug-in hibrid hajtását
Az új Outlander valószínűleg nem jön Európába, pedig plug-in hibridként sikeres volt az elődje

Újult erővel térnek vissza

Idén azonban sokkal jobb hírekről számolt be a Mitsubishi: mégsem adja fel a neves márka az európai piacot, ehhez pedig a Renault-Nissan szövetség segítségét használja fel. Két új modell érkezését is bejelentették, amelyek 2023-ban érkeznek az európai kereskedésekbe, ismerős technikával, és akár hibrid hajtással is.

Az új Colt előzetesében felismerni a Clio körvonalát, még a rejtett hátsó kilincseket is

Mind a két modell a Renault-Nissan-csoport CMF-B padlólemezére épül, amire a Nissan Micra és a Renault Clio, vagy a Nissan Juke és a Renault Captur is. A kisautó, ami a Clio testvérmodellje lesz, visszahozza a hatvan éve ismert Colt nevet, míg a crossover, ami a Captur rokonának számít majd, a régóta kapható ASX utódja lesz.

A legutóbb így szólt a Colt

A Colt csaknem egy évtized után tér vissza az európai utakra 2023-ban. Az előző szériát a Smart Forfour testvérmodelljeként Hollandiában gyártották, három- és ötajtós karosszériával, illetve keménytetős kabrióként is, és 2014-ig több mint 400 ezret adtak el belőle. A helyét a szerényebb, takarékosabb Space Star foglalta el.

Ismerős technika

Az elsőként közzétett sejtelmes képek alapján az új Colt és az ASX is megtartja a Clio és a Captur áramvonalas formáját, az előbbi még a rejtett hátsó kilincseket is, de az autók a Mitsubishire jellemző frontrészt kapnak. Szükség is lesz az egyéni arculatra, ha szeretnék magukat megkülönböztetni a Renault és Nissan testvérektől.

A terepjárós elődje után formás, áramvonalas crossover lesz az új ASX

A Mitsubishi azt is elárulta, hogy a két modell hibrid hajtással is kapható lesz, a Colt hibridként, míg az ASX hibridként és plug-in hibridként is érkezik, valószínűleg a Clio és a Captur rendszerére számíthatunk. A hajtásra utal az előzetes képeken felvillanó EV felirat is, ami eddig az Eclipse Cross és Outlander hibrideket díszítette.

Ez is érdekelhet:

Feltűnőbb formába csomagolták az új Mitsubishi Outlandert

Még nem biztos, hogy Európában is kapható lesz, de reméljük.

Konnektorról tölthető hibrid lesz az új Mitsubishi Eclipse

Az Outlander hibrid rendszerét kaphatja meg.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nem parkolt ő olyan ügyetlenül, csak nem volt rá hét percnél több ideje

További cikkeink a témában