Megvan a pole pozíció Leclerc-nek, de közel sem biztos, hogy megússza büntetés nélkül. Ja, és Hamilton csak a hetedik lett.

Hatalmas meglepetésre Charles Leclerc nyerte meg a Monacói Nagydíj időmérőjét, azaz hosszú idő után ismét egy Ferrari-pilóta indulhat az élről egy F1-es futamon – erre szokás azt mondani, hogy ezt senki nem látta jönni, ahogy egyébként Lewis Hamilton hetedik helyét sem:

A jó rajtpozíció itt egyébként nagyon sokat számít, tekintve, hogy a monte-carlói pálya a versenynaptár egyik legszűkebb helyszíne, vagyis nem annyira sok előzést hozó pályáról van szó.

Ugyanakkor Leclerc és a Ferrari öröme nem lehet teljes, hiszen a fiatal monacói a Q3 utolsó percében falnak vágta a pole pozíciót hozó autóját – jött is a piros zászló, ami egyben az időmérő végét is jelentette, így többek között végül csak a második helyet megszerző Max Verstappen sem tudta befejezni a gyors körét.

A maranellói istálló szerelőinek bőven lesz munkája, és így első blikkre közel sem biztos, hogy nem kell büntetést, azaz hátrasorolást érő alkatrész(eke)t cserélni – mutatjuk, miért:

Eközben...

„Vettelnek két-három versenye maradt”

Bizonyítania kell a négyszeres világbajnoknak.

És ezt olvastad már?
Megvan, mikor derül ki, hogy csalt-e annyira a Red Bull, hogy az Verstappen világbajnoki címébe kerüljön