Retró formájú elektromos sportkupét alkottak a csehek
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szinte a semmiből lépett elő a csehországi MW Motors, ami most mutatta be az első autóját. A Luka EV csak a formájával régies, mert a technikája, mint a neve is mutatja, elektromos hajtást rejt. Szerény, de a hétköznapi használathoz elég lehet a teljesítménye.

Retró formájával rögtön felkelti a figyelmet a csehországi MW Motors alkotása, a Luka EV névre keresztelt sportkupé. Nem is tudnánk megmondani, mire emlékeztet jobban, szemből egy MG, hátulról inkább egy Aston Martin juthat eszünkbe róla, és van benne egy kis Karmann Ghia is. Bár az arányai oldalnézetből nem tökéletesek, és a könnyűfém kereke sem korhű, de azért figyelemreméltó munka lett a 4,05 méter hosszú, 1,62 méter széles és 1,22 méter magas, kétajtós túrakocsi.

Még érdekesebb a technikája, hiszen tisztán elektromos hajtást kapott a Luka EV. Nem egy elektromotorra, hanem kerekenként egy-egy kerékagymotorra bízták a mozgatását. A motorok szerény teljesítményűek, együttesen is csak 66 lóerőt adnak le, de az alumínium karosszériájával csak 815 kilogrammos Luka EV nem nevezhető lomhának, 9,6 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 146 km/óra.

Minden paraméterét úgy hangolták, hogy a mindennapi használatra elég legyen, és ebben élen jár a 6,8 kilowattórás fogyasztás száz kilométerenként, ami csaknem fele a ma ismert elektromos autókénak, a hatótávja a 21,9 kilowattórás akkumulátorral 300 kilométer. A belső tere talán nem olyan fantáziadús és igényes, mint várnánk, de első alkotásnak több, mint ígéretes a csehek retró elektromos túrakocsija.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.