Nem először szabadult el egy utánfutó, de most felvétel is készült az M1-es autópályán történt esetről, amit senki nem szeretne látni maga előtt.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, elég sűrű forgalomban szabadult el egy kisbusz által vontatott utánfutó, ami a belső szalagkorlátba csapódott. A rakomány egy része átesett a szemközti oldalon jövő autósok elé, egyikük át is ment rajta. Szerencsére sérülés nem történt, de a tömött sorokban haladó autókat elnézve csak a szerencsén múlt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A Magyar Közút a forgalomfigyelő kamera által készített felvétel közzététele mellett levonta a tanulságokat is, amiket érdemes megfogadni, ha legközelebb hasonló szituációba kerülsz.

  • A szemközti oldalon jövők közül többen megálltak, és a nagyobb darabokat lehúzták a pályáról, hogy mehessen a forgalom. Bár nagyon bátrak és rátermettek voltak, és nekik köszönhetően nem állt meg teljesen a határ felé vezető oldal, azért így is nagy kockázatot vállaltak.
  • A kisbusz utasai pedig láthatósági mellény nélkül, a leállósávon, a jármű mellett álltak, közülük szintén volt, aki a sérült utánfutóhoz átment az elválasztósávba.

Nem lehet elégszer mondani, hogy hasonló esetben ne vállalj felesleges kockázatot, inkább hívd a 112-es segélyhívó számot, az utasok pedig azonnal vegyék fel a láthatósági mellényt, és a segítséget már a szalagkorlát másik oldalán várják meg.

A közútfenntartó munkatársai rendőri felvezetéssel tudtak a baleset helyszínére jutni, ezért is fontos a biztonsági folyosó kialakítása: a belső sávban haladóknak balra, a külső sávon haladóknak pedig jobbra kell húzódniuk, hogy a segítség hamarabb odaérhessen.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Csodálatos restomod a Cyan Racing 420 lovas Volvo P1800-asa

Célegyenesben az Alpine elektromos örömautója

További cikkeink a témában