Nem mindennapi kalandra vállalkozott egy házaspár: egy terepjáróvá épített Nissan Ariyával teszik meg az Északi- és a Déli-sark közötti távot. A sarkvidékeken nyilván nem fognak töltőt találni, de erre is van megoldásuk.

Bemutatta a Nissan azt az alaposan átépített Ariyát, amivel egy házaspár, Chris és Julie Ramsey fogják megtenni az Északi- és a Déli-sark közötti mintegy 27 ezer kilométeres utat. Nem most fognak összeveszni, gyakorlottak a hasonló kalandokban, hiszen korábban a mongol-rali 17 ezer kilométeres távját tették meg a saját Nissan Leafjükkel.

A Nissantól kapott Ariyát az izlandi tájakra és a sarkvidéki expedíciókra terepjárókat építő Arctic Trucks készítette fel.

Az egyedi kerekekre 39 colos átmérőjű BF Goodrich terepgumik kerültek, továbbá alsó védelemmel, jobb terepszöget adó lökhárítókkal és extra rögzítési pontokkal látták el a karosszériát. A 306 lóerős kétmotoros hajtás és az akkumulátor azonban gyári maradt.

A 91 kilowattórás akkumulátorral az Ariya ideális körülmények közt 500 kilométert tesz meg egy feltöltéssel, ezt a megemelt futómű, a vaskos abroncsok és az extrém hideg időjárás tovább rontja majd.

De vajon a sarkvidékeken hol tudnak megállni néhányszáz kilométerenként tölteni? A házaspárnak erre is van megoldása.

Az autóhoz egy utánfutót kötnek majd, ahol egy megújuló áramot termelő kompakt egységet visznek magukkal, ez a szélenergiát és a napenergiát használja majd az akkumulátor töltésére. Az autó energiafogyasztása a vontatással tovább nőhet, de ezzel a módszerrel eljuthatnak az egyik sarkpontról a másikra, még ha rengeteg időbe telik is.

A túra márciusban indul majd, és a Nissan minden lehetséges közösségi csatornán közvetíteni fogja, a felvételekről pedig a házaspár is gondoskodik, az Ariya tetejére ugyanis egy drónhoz szánt leszállópályát szereltek.

Ez is érdekelhet:

Az elektromos Ariya a Nissan következő nagy dobása

500 kilométeres hatótávú és 395 lóerős változata is lesz.

Száz évvel később teljesítette be dédapja álmát, átszelte az Antarktiszt

Persze könnyebb dolga volt, egy nagykerekű Hyundai Santa Fével indult neki.

A világ legmagasabb vulkánját mászták meg egy Porsche 911-essel

6007 méteres magasságig jutottak a Porsche 911-essel a világ legmagasabb vulkánján.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fel nem tett kérdésre ad választ a Ford Ranger MS-RT

Nagyon jól áll a kombiság a Volkswagen ID.7-nek

További cikkeink a témában