Sok más autógyártóhoz hasonlóan a Nissan is elárulta a terveit a jövőre vonatkozóan, és a japán márka is az elektromos autókkal indítja a harmincas éveket, ezek közül mutatott meg négy érdekes koncepciót.

A Nissannak egyáltalán nem újdonság az elektromos autózás, hiszen a japán márka a kategória egyik úttörőjének számít, a Leaf az elsők között tette népszerűvé a villanyautókat, hamarosan pedig érkezik az Ariya, ami még nagyobb dobásnak ígérkezik. A Nissan most azt fedte fel, hogy milyen modellekkel készül a harmincas évekre.

2030-ig a Nissan összesen 23 elektromosított modellt mutat be, ide tartoznak a hibrid autók is, de közöttük 15 teljesen elektromos autó is lesz. A japán gyártó szerint az akkumulátortechnika fejlődésével a lítiumion akkuk olcsóbbak lesznek, és megjelennek a szilárdtest-akkumulátorok, amivel elérhetőbb és még ütőképesebb lesz az elektromos hajtás.

Nissan Chill-Out

A bejelentéséhez négy koncepcióautót is bemutatott a Nissan, amivel a 2030-as évek elektromos autózását képzeli el. A legvalószerűbb ezek közül a Chill-Out, egy közepes méretű crossover, akárcsak az Ariya, amely hamarosan piacra kerül. A koncepció azonban elég futurisztikus, hiszen nincs kormánykereke, de a műszerfalon lehet pihentetni a lábakat filmnézés közben.

Nissan Hang-Out

A Chill-Out mintájára a Hang-Out is egy crossover, de kupéformájú helyett inkább lekerekített dobozformájú karosszériát képzeltek el hozzá, ezzel az egyterű autók praktikusságát is feleleveníti. A tolóajtós megoldás is erre utal, a tágas belső térben pedig minél praktikusabb és otthonosabb berendezés kialakítására törekedtek a tervezők.

Nissan Surf-Out

Nem meglepetés, hogy a Nissan pick-upban is gondolkodik, a Navara gyártója az elektromos autók korában is készítene platós modelleket. A Surf-Out, mint a neve is mutatja, inkább életmódautó, mint igásló, erre utal az egyszerűen kivehető üvegezett platóborítása is, amivel főleg szörfszállításra lehet alkalmas a szeles tengerparton.

Nissan Max-Out

A legkülönlegesebb tanulmányautó a négy közül a Max-Out, egy elektromos hajtású kabrió, amit jelenleg nem igazán lehet megtalálni a piacon. A négy koncepció közös vonása az üveg vagy fekete panel az autók orrán és hátán, ahol különféle formában világítanak a lámpák, és üzeneteket is meg lehet jeleníteni a többi közlekedőnek.

Szerinted melyik a legjobb Nissan-koncepció 2030-ból?

Ez is érdekelhet:

Az elektromos Ariya a Nissan következő nagy dobása

500 kilométeres hatótávú és 395 lóerős változata is lesz.

És ezt olvastad már?
Ínyenceknek való az első Honda Civic Type R
.