Az Astra után az Opel kompakt méretű crossovere is megkapta a Stellantis továbbfejlesztett elektromos hajtásláncát, amivel együtt új nevet is adtak neki.

Még csak pár hete annak, hogy az Opel bemutatta az új Astra elektromos hajtású változatát, és a német márka eddigi gyakorlatától eltérően nem Astra-e, hanem Astra Electric néven jelent meg az autó. Nem kivételt akartak ezzel tenni, hiszen a jövőben minden elektromos Opel az Electric jelölést kapja meg a neve után.

Máris itt a következő új Opel, amit átneveztek: a Mokka-e neve mostantól Mokka Electric lesz.

Az új névvel együtt pedig megkapja a Stellantis áttervezett elektromos hajtásláncát is az autó, 50 helyett 54 kilowattórás akkumulátorral, amivel a hatótávja is jelentősen nőtt, 338 helyett már 406 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel.

Az első kerekeket hajtó motor teljesítményét 136-ról 156 lóerőre növelték, a nyomatéka maradt 260 Nm, amivel a Mokka Electric tíz másodpercen belül gyorsul százra és 150 km/óra a végsebessége. A töltése is gyorsan megy, széria a 11 kilowattos háromfázisú töltő, egyenáramon pedig akár 100 kilowattal is mehet a töltés.

Ez is érdekelhet:

Már az új Opel Astrából is elektromos autó lett

Kombiként is lehet majd kapni elektromos Astrát.

Astra GSe néven itt az Opel kompaktjának új csúcsmodellje

Az Astra GSI utódja elektromosított hajtást kapott.

Elektromos autóként tér vissza az Opel Mokka

Így néznek majd ki a jövő Opeljei.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

Még a Ford Mustang GTD is lehet durvább!

További cikkeink a témában