Az Opel meglepetésre egy elektromos hajtású városi minimálautóval állt elő, és a Rocks-e jobban megnézve ismerős lehet egy másik márka kínálatából.

A Corsa-e, a Mokka-e és a Combo-e után tovább bővült elektromos autók kínálata az Opelnél, bemutatkozott a Rocks-e, egy kétüléses minimálautó, amit kifejezetten városi használatra szántak. A furcsa formájú újdonságot jobban megnézve kiderül, hogy tulajdonképpen a 2020-ban bemutatott Citroën Ami átmárkázott változatáról van szó.

Nem is olyan nagy meglepetés, hogy az Opel is piacra dobja a saját változatát, hiszen már a német márka is a Stellantis galaxisának része, akárcsak a Citroën. Az Amihoz hasonlóan pedig a Rocks-e is

mopedautónak számít, amit egyes nyugat-európai országokban B kategóriás jogosítvány nélkül, 15 éves kortól is lehet vezetni.

A Rocks-e csupán 2,41 méter hosszú, azaz még a legelső Smartnál is kilenc centivel rövidebb lett.

Mivel csak 471 kilogrammot nyom, ezért egy 8 lóerős elektromotor is elég hozzá, hogy elérje a kategória szerinti 45 km/órás maximum sebességét. Az 5,5 kilowattórás akkumulátora 75 kilométeres hatótávot enged, a feltöltése otthoni konnektorról 3,5 órába telik.

A szimmetrikus karosszéria alig változott, de a Rocks-e az új kerekekkel és színekkel jobban illeszkedik a márka kínálatába.

Az Adam és a Karl kifutásával az azok terepes változatáról elnevezett Rocks-e lesz az Opel legkisebb autója, ami ősztől kapható Németországban, de azt egyelőre nem tudni, hogy melyik piacokon vezetik még be.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Elektromos csuklós buszt tesztelhetsz Budapesten