Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már nem titok, hogy a Rolls-Royce hamarosan bemutatja a Phantom új generációját, hiszen a jelenlegi modell gyártásával le is álltak. A kifutó szériából pedig jó néhány különleges darab készült, mint ez a tengerszínű kabrió is, ami a legutolsó Drophead Coupé a gyárból.

Sokáig uralkodott a luxusautók piacán a Phantom, hiszen a Rolls-Royce már tizennégy éve, 2003-ban mutatta be a jelenlegi generációt. 2008-ban pedig vászontetős kabriót is készítettek belőle, ez volt a kétajtós Drophead Coupé, ami éppúgy megtalálta a helyét a Riviéra sétányain, mint a rapperek klipjeiben.

Hamarosan jön a Phantom utódja, a Rolls-Royce pedig az átállásra készülve már le is állt a típus gyártásával. Az utolsó szériát Last of Last néven dobták piacra, és abból is ez a képeken látható autó a legutolsó Drophead Coupé, amit a küszöbön lévő plakett is igazol.

A 460 lóerős V12-essel szerelt példányt egy szaúdi kereskedés árulja, akik több Mercedest, Ferrarit, McLarent és Paganit is kínálnak. Nem sokat árultak el az autóról, például az árát sem, de ez esetben is a jól ismert tétel érvényes: ha meg kell kérdezni, akkor nem téged keresnek.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.