A Peugeot egy kicsit megkeverte a lapokat, amikor bejelentette, hogy 408-as néven új modellt mutat be, majd le is leplezett egy 408-ast, de nem azt, amit az európai utakra szánt. Mindjárt feloldjuk a kavarodást.

Nem újdonság, hogy az autógyártók kontinensenként eltérő modelleket kínálnak a helyi igényeknek megfelelően, és gyakran előfordul, hogy egy néven egészen különböző autók készülnek a világ más tájain. A Honda például más autót árul HR-V néven Európában és az Egyesült Államokban, és idén a Peugeot is két különböző 408-ast mutat be.

A Peugeot nemrég jelentette be, hogy 408-as néven új modellel bővíti az európai választékát,

várhatóan egy kompakt méretű crossoverrel, amely a 308-as technikájára épül, és a 3008-as sportosabb alternatívája lesz. A 408-as típusjelzést azonban jó ideje használja a világ más tájain, és idén ebből a modellből is megjött az új széria.

A 407-es és a 607-es közös utódját annak idején 508-as néven mutatta be a Peugeot,

a 408-ast pedig egyes piacokon a 308-as lépcsőshátú változatának tartotta fenn,

és ennek jelent meg a legújabb változata. 4,75 méteres hossza nem változott, 2,73 méteres tengelytávja éppen olyan hosszú, mint a 308 SW-nek, és a dizájnja is a legújabb kompakt modellhez igazodik.

A 408-asban eddig klasszikus kiosztású műszerfalat találtak a vásárlók, de

a Peugeot kompakt szedánja is megkapta a 308-asban látott i-Cockpit berendezést.

Kínában, ahol árulják, jóval hagyományosabb a motorválaszték, csak egy 1,6 literes, négyhengeres benzines szívómotort lehet kérni, amihez hatfokozatú automatát adnak.

Európában a kompakt szedánok már szinte teljesen kimentek a divatból, ezért szinte biztos, hogy ezt a 408-ast nem fogja forgalmazni nálunk a Peugeot, nem is az európai elvárások szerint készült. Hamarosan mégis kapunk egy 408-ast, hiszen a francia gyártó már bejelentette, hogy egy sportos crossovert kínál majd nálunk ezen a néven.

Ez is érdekelhet:

408-as néven jön a Peugeot legújabb modellje

Nem az 508 utódja lesz, de nem is a 308 szedánja.

A hármasok sikertörténete, avagy így számolt el 308-ig a Peugeot

Kilencven éve írja az ideális családi autó receptjét a Peugeot.

A Peugeot-modellek középső nullájának legendája

Nem a kurbli miatt került oda, de ha már ott volt…

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában