A Hondának keresnie kellett egy új nevet a legújabb szabadidő-autójához, mert egyszerre két modell nem lehet a piacon ugyanazon a néven. A Civic-méretű újdonság ZR-V néven jövőre érkezik a kereskedésekbe.

A Honda tovább bővíti a szabadidő-autóinak kínálatát: a Jazzre épülő új HR-V és a nagyobb CR-V közé még egy modell érkezik, aminek a nemrég bemutatott Civic adhatja a műszaki alapját. Az amerikai piacon ezt a modellt vezetik be HR-V néven, de mivel nálunk ez az elnevezés már foglalt, ezért keresni kellett az autóhoz egy új nevet.

Most kiderült, hogy a Honda legújabb szabadidő-autójának neve ZR-V lesz.

A formája nem meglepetés, hiszen az amerikai piacra szánt modell szinte változtatás nélkül kerül forgalomba nálunk, ami alapján divatos autóra számíthatunk. Az új Honda ZR-V olyan típusok riválisa lesz, mint a Nissan Qashqai, a Suzuki S-Cross vagy Toyota Corolla Cross.

A műszaki tartalmáról egyelőre semmit nem árultak el, csak azt tudni, hogy a ZR-V is kizárólag hibrid hajtással lesz kapható.

A mérete alapján sejthető, hogy az újonnan megjelent Civic adja majd az alapját,

aminek e:HEV hajtáslánca egy kétliteres benzinmotorból és elektromotorból áll, a teljesítménye 184 lóerő, a fogyasztása öt liter alatti.

Az új Jazz és a vele műszaki rokonságban álló HR-V mellé még az idén megérkezik a márkakereskedésekbe a következő Civic, aminek hamarosan Type R változata is lesz, és 2023-ban sem tétlenkedik majd a Honda: az új ZR-V mellé jön a CR-V új generációja, valamint a HR-V tisztán elektromos hajtású változata is.

Ez is érdekelhet:

Sportos hibrid kompakt lesz az új Honda Civic

A Honda bemutatta a vadonatúj Civic európai változatát.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés