Ősszel mutatja be a következő modelljét a Polestar, egy elektromos hajtású crossovert, amelynek formája végképp szakít a márka volvós múltjával.

A Volvo sportmárkájából vált önállóvá a Polestar, amelynek eddig két autója volt a kínálatban: a plug-in hibrid túrakocsi Polestar 1 és a tisztán elektromos szedán Polestar 2. A következő modelljük ősszel érkezik, és a kínai Geely birtokában álló svéd márka megmutatta az első képet a középkategóriás szabadidő-autó Polestar 3-ról.

A Polestar 1 mintha egy Volvo kupéváltozata lenne
Még a Polestar 2 stílusa is a Volvókat juttatja eszünkbe
Az első kép a márka új stílusát hordozó Polestar 3-ról
Csak egy képet láthatunk róla, de az már az oldalnézeti képen is jól látszik, hogy a márka végképp szakít a volvós stíluselemekkel.

A Polestar 1-et még összekeverhetted a Volvókkal, és a Polestar 2 is emlékeztetett a Volvókra, de a Polestar 3 már teljesen egyedi dizájnt kap, amit a korábbi Precept Concept stílusa inspirált.

A 2020-ban bemutatott Precept Concept vetítette előre az új Polestar-modellek stílusát
Az elektromos hajtású szedán pár éven belül valóra is válik Polestar 5 néven
A Polestar egyelőre csak annyit árult el a 3-ról, hogy két elektromotor hajtja, és a hatótávja 600 kilométer körül lesz.

A gyártásba kerülő változatot idén októberben mutatják be, és hamarosan két további modell is érkezik: 2023-ban a kompakt szabadidő-autó Polestar 4, majd 2024-ben a Precept Concept szériaváltozata, a Polestar 5.

A modellek neve tehát nem a kínálaton belüli elhelyezkedésüket, hanem a bemutatásuk sorrendjét jelöli, és ez az öt típus a kulcsa annak, hogy a Polestar a jelenlegi 29 ezerről 290 ezerre növelné az éves eladását 2025-re.

Ez is érdekelhet:

Most kezd csak a Tesla elektromos autói ellen menni a Polestar

Jövőre mutatják be a Model 3 ellenfelét.

A Polestar úgy gondolja, az elektromos autózás korában sem kell lemondani a roadsterekről

Ebben a kabrióban akkor sem hallod a motor hangját, ha lenyitod a tetőt! A Polestar bemutatta az O2 elektromos roadster-koncepciót.

Hóban-jégen élményautózásra készült ez a spéci Polestar

Mindene megvan, ami a havas-jeges terephez kell.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Van benne feszültség! – megnéztük a vadonatúj Kia EV3-at

További cikkeink a témában