Klasszikus sportautókat alakít elektromos hajtásúvá az Everrati, és a legújabb alkotásuk a 964-es szériájú Porsche 911-esre épül. A kupé és a targa után elkészültek a vászontetős változattal is.

Elektromos autóból nem sok kabriót ismerünk, és erre a hiányra jelent megoldást az Everrati legújabb alkotása. A műhelyükben klasszikus sportautókat alakítanak elektromos hajtásúvá, és a 964-es szériájú Porsche 911-ből a kupé és a targa után elkészültek a vászontetős kabrióval is, ez lett a 911 Wide Body Cabriolet.

Az eredeti bokszermotor helyére kétféle elektromotor kerülhet, 440 vagy 500 lóerővel, ami természetesen a hátsó kerekeket hajtja. A 911-es ezért jóval gyorsabb lett, mint új korában, négy másodpercen belül gyorsul százra. Az akkumulátorokat úgy építették be, hogy a Porsche megőrizze az eredeti súlyelosztását.

Az Everrati szerint a 911-es megőrizte az eredeti modell karakterét, leszámítva persze a reszelős bokszerhangot.

Az akkumulátor kapacitása 62 kilowattóra, amivel 320 kilométert lehet megtenni egy feltöltéssel. Az árát nem részletezték, de a kupét 250 ezer fontért építik át, szóval 120 millió forintnak megfelelő összegben lehet gondolkodni.

Ez is érdekelhet:

Szentségtörés lenne az elektromosra alakított veterán Mercedes-Benz SL?

Az építése során igyekeztek megőrizni a Pagoda hangulatát.

GT40-nek tűnik, de teljesen elektromos ez a szupersportautó

A V8-as hangját és még a sebességváltást is tudja imitálni.

És ezt olvastad már?
Tökéletes mindenes, csak a turbó zavar benne – Kia Sportage PHEV-teszt
.