A Porsche még be sem mutatta a Cayenne legújabb változatát, máris kiderült, hogy mennyire gyors: az SUV-k rekordját döntötték meg vele a Nürburgringen.

Ha azt hitted, hogy a legendás Nordschleifén futott köridőket már nem lehet tovább javítani, akkor mindig jön egy újabb gyártó, ami meglepetést szerez. A Porsche elsőként vitte be 8 perc alá a szabadidő-terepjárókat, a Cayenne Turbóval évekkel ezelőtt 7 perc 59 másodperc alatt ért körbe, de ezt a rekordot azóta már többen megdöntötték.

7 perc 51 másodperces kört futott az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, majd két másodperccel ennél is jobb volt a Mercedes-AMG GLC 63, amikor jött a Lamborghini Urus, és 7 perc 47 másodperccel új szintidőt állított be. Az SUV-k rekordját mostanáig az Audi RS Q8 tartotta, amivel 7 perc 42 másodperc alatt értek körbe.

A Porsche már egy pár hete bejelentette, hogy a Cayenne Coupé újabb változatán dolgozik, aminek a hangolásában Walter Röhrl is segédkezik.

A Cayenne Turbónál is izmosabb újdonságot még a bemutatása előtt elvitték a Nürburgringre, ahol egy pár napja új rekordot sikerült beállítani: 7 perc 38,925 másodperc alatt járták meg a pályát.

A volánnál ezúttal is a Porsche tesztpilótája, Lars Kern ült, akinek a nevéhez több rekord is fűződik a Nordschleifén. A Cayenne Coupét a biztonság kedvéért bukócsővel és kagylóüléssel szerelték fel, de minden másban gyári volt:

a 22 colos kerekekre feszített Pirelli P Zero Corsa abroncsokat a hamarosan érkező szériamodell is megkapja.

Nézd meg a gyors kört videón is, aminek az adataiból kiderül, hogy 630 lóerőnél nagyobb teljesítményre képes a Cayenne, és 280 km/órával száguld a pálya leghosszabb egyenesében.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nem parkolt ő olyan ügyetlenül, csak nem volt rá hét percnél több ideje

További cikkeink a témában