Nagyobb az elektromos hatótávjuk, gyorsabban töltődnek és sportosabbak a frissített Porsche Panamera 4 és 4S E-Hybridek.

Nem élte túl a generációváltást a Porsche Panamera Sport Turismo, de a luxuslimuzin továbbra is elérhető rövid és hosszabb tengelytávú változatban. Utóbbiban vannak igazán helyükön az elektromosan állítható hátsó ülések, melyeken nyakpárna fokozza a kényelmet, a szórakoztatásról pedig az első üléstámlákra rögzített monitorok gondoskodnak.

Rengeteg kijelzővel, aktív futóművel és sok konnektorról tölthető hibriddel köszöntött be az új Panamera.

Műszerfalán a digitális óracsoporton és a központi érintőképernyőn kívül opcionálisan akár az utasnak is lehet külön érintőkijelzője. Utóbbin akár tartalmakat is lehet fogyasztani, a vezető figyelmét nem fogja elvonni, mert speciális bevonata miatt csak az utas számára látható.

Kizárólag a plug-in hibrid modellekhez elérhető a Porsche aktív légrugós futóműve, mely megkönnyíti a beszállást és kisimítja az úthibákat, valamint a gyorsításkor, fékezéskor és kanyarodáskor fellépő karosszériamozgásokat.

Elsőként a Panamera és Panamera Turbo E-Hybrid modellek jelentek meg, most pedig a Panamera 4 és 4S E-Hybrid csatlakozik a kínálathoz.

Ezek közül a gyengébbik változatban önmagában 304 lóerős a 2,9 literes, biturbó V6-os motor. A Panamera 4 E-Hybrid rendszerteljesítménye 470 lóerő, a maximális nyomaték pedig 650 Nm. Ezzel 4,1 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 280 km/óra. Bruttó 25,9 kWh kapacitású akkumulátorával akár 96 kilométert képes megtenni városban egy feltöltéssel.

Erősebb és gyorsabb a Porsche Panamera 4S E-Hybrid, melynek rendszerteljesítménye 544 lóerő (a benzinmotor önmagában 353 lovas), a csúcsnyomatéka pedig 750 Nm. 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100-ra, a végsebessége 290 km/óra. Sietni jobban lehet vele, de a 4S kevesebbet megy el egy feltöltéssel, nagyjából 90 kilométert.

Ez is érdekelhet:

Eszeveszett gyors elektromos SUV lett az új Porsche Macan

Ez a legfontosabb Porsche, és mostantól elektromos.

950 lóerővel pokoli gyors a Porsche Taycan

Komolyan vette a modellfrissítést a Porsche.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Igazi családi autó az elektromos Opel Grandland

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés