A Renault nem egy, hanem mindjárt két retró stílusú elektromos autót készül piacra dobni a következő években. A modernizált Renault 5 után jön a Renault 4 is, amiről megmutatták az első előzetest.

1961-ben a párizsi autószalonon mutatta be a Renault az R4-est, ami a Citroën 2CV-re adott válasz volt, és az egyszerű konstrukciójú, tágas és olcsó népautó olyan sikeres lett, hogy egészen a kilencvenes évek elejéig gyártották, több mint 8 millió példányban. A Renault 4 pedig nemsokára visszatérhet, méghozzá a napjaink elvárásaihoz igazított formában.

A Renault még 2021-ben indította a sort azzal, hogy leleplezte másik kultikus modellje, a Renault 5 modern változatának prototípusát. Az már nem titok, hogy a retró stílusú kisautó 2024-ben gyártásba kerül, méghozzá tisztán elektromos hajtással, amivel a Zoe helyére léphet.

A Renault vele együtt egy másik ikonikus modelljét, az R4-est is feltámasztja.

Az új Renault 4 koncepciójának premierjét a párizsi autószalonon tartják két hét múlva, és addig is mutattak egy előzetest a készülő modellről. A sejtelmes képek alapján

a modern R4-es egy ötajtós crossover lesz, amivel nem követi annyira az ősmodell vonalait,

mint az R5-ös, de a praktikus kialakításával még annál is népszerűbb lehet a piacon.

A kerek fényszórókat és a hűtőmaszkot idéző orra, a jellegzetes tetővonala és a hátsó lámpák formája az eredetit eleveníti fel, de szélesebb karosszériájával, masszív kerékjárataival és off-road abroncsaival az új Renault 4 jóval terepjárósabb lesz az elődjénél. A részletekre már nem kell sokat várni, október 17-én leplezik le az autót.

Ez is érdekelhet:

Retró stílusú elektromos autó lesz az új Renault 5

Így, ahogyan van, mehet is gyártásba!

Hátsókerekes élménygép lett a modern Renault R5 Turbo

Az elektromos autók korában is lehetnek villámgyors zsebrakéták.

Indulnánk is a vízpartra a Renault elektromos strandautójával

Illik az elektromos hajtás a tető nélküli R4-hez.

És ezt olvastad már?
„Idióta baromnak kell lenned ahhoz, hogy azt állítsd, csak az autója miatt lett világbajnok”