Végtelenül aranyos ez a sárga Renault Twingo, mely nyitható vászontetővel garantálja a vidám autózást.

2023-ra érett veteránná az első generációs és egyben az egyetlen igazi Renault Twingo, melynek legnagyobb varázslata, hogy az apró vidám külseje egy váratlanul tágas és praktikus utastér színes csomagolása.

1993 áprilisában egyetlen felszereltségi szinttel és négy színben jelent meg a Twingo.

Ez önmagában is elég lett volna, hiszen a Renault aprósága már a formájával képes volt mindenkit meghódítani, de az évek alatt folyamatosan fejlesztették és frissítették az autót. A fényezések közé komorabb árnyalatok is érkeztek, aztán már bőrkárpitos és panoráma üvegtetős Twingót is lehetett vásárolni, ha valaki kis kiszerelésben élvezné a fényűzést.

Mind közül azonban egyértelműen az korai darabok a legkívánatosabbak, mint ez az 1996-os autó, melynek Cyprus sárga színe és nyitható vászonteteje tökéletes Twingóvá teszi. Ehhez az autóhoz nem is kell ennél több.

Nagyon kevés olyan autó van, melynek sosem volt célja, hogy sportos vagy agresszív legyen, de a Renault Twingo pontosan ilyen. Mosolygós arca van, kedvesen tekintő fényszórókkal és nagy üvegfelületekkel, melyen keresztül látható a színes kárpitozás és a színes gombok a műszerfalon. A hátsó ülések sínen mozgathatóak, az elsők pedig teljesen ledönthetőek, így akár aludni is lehet az autóban. Mivel a Twingo kevesebb, mint 800 kilogramm súlyú, ezért az 54 lóerős, szívó négyhengeres motor is bőven elviszi.

Még mindig vannak filléres Twingók, de a korai példányokat már elkezdik felfedezni a rajongók. Ez az 1996-os autó is tökéletes állapotban várja a harmincadik évét, amikor már valóban veteránnak számít majd. 2,6 millió darabot gyártottak belőle, tehát nem feltétlen kell erre a 16 ezer eurós Twingóra vágyni.

Ez is érdekelhet:

Örökifjú vidámság – a Renault Twingo-sztori

Gondoltad volna, hogy a zseniális Twingo már harmincéves?

Műalkotás lett az elektromos hajtásúvá alakított Renault Twingóból

A Renault egy formatervező kezébe adta az ős-Twingót, ez lett belőle.

Váratlan siker lett az első Renault Mégane Scénic

Nem vártak sokat a Scénictől a Renault-nál, végül nem tudtak belőle eleget gyártani.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Még a Ford Mustang GTD is lehet durvább!

Egyszerre új és régi az ötajtós MINI Cooper

A világ leggyorsabb elektromos autója annál is gyorsabb, mint gondolnád

További cikkeink a témában