Ricciardo és Verstappen már lenyomtak egy azerbajdzsáni versenyt két Ladával
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Formula–1-es Azeri Nagydíjra még csak vasárnap kerül sor, de ez nem jelentett akadályt Daniel Ricciardo és Max Verstappen számára, hogy előtte is lenyomjanak egy versenyt. Ha már egyszer Azerbajdzsánban járnak, mi mással, mint két Ladával.

Nem véletlenül lett UNESCO világörökség része a gobusztáni nemzeti park Azerbajdzsánban, a Bakutól mintegy hetven kilométerre található terület a sziklarajzairól és pöfögő sárvulkánjairól is ismert, a helyiek pedig a bikák földjének is nevezik. Ide látogatott el a hétvégi Formula–1-es nagydíj előtt a Red Bull Racing két pilótája, és ha már ott voltak, hát persze, hogy versenyeztek.

Két helyi srác hívta ki őket egy Ladával, aminek 4x4 a neve, de nekünk örökre Niva marad. A pilótáké persze Red Bull festést kapott, és érdemes elolvasni a matricákat is a hátulján.

A vezetést Verstappen vállalta, de Ricciardónak is annyira megtetszett az orosz terepjáró, hogy azt mondta, szeretne egyet hazavinni a farmjára, Ausztráliába. Nem is egyet, hanem inkább egy tucatot, hogy versenyezni is lehessen vele.

Csak remélni tudjuk, hogy meghallgatják a kívánságát, mert ez remek mókának tűnik:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.