Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szintet lép az önvezető autózásban a Mercedes-Benz, a megújult S-osztály egyik első példánya ugyanis önállóan vezette le magát a gyártósorról. Arra még várni kell, hogy a vevő házáig is egyedül találjon el az autó, de ez is a tervek között van.

Ha elkészül egy új autó, akkor a világ szinte összes autógyárában beül egy munkatárs, indít, és levezeti a kocsit a gyártósorról a raktárul szolgáló telephelyre. Mostantól ez a folyamat is megváltozhat, méghozzá az önvezető autózás terjedésének köszönhetően. A megújult S-osztály egyik első példánya saját maga tette meg ezt a másfél kilométeres utat.

Bár már nagyon sok mindenre képesek a mai autók, például tartják a sávot és az előttük haladótól való távolságot, és ennek az S-osztálynak a számtalan kamera, radar és szenzor mellett is még szüksége volt egy plusz érzékelőre, amit a vezetőoldali ablak fölé erősítettek fel. De vezető már nem ült a kocsiban, csak a Mercedes igazgatótanácsának egyik tagja.

Markus Schäfer nemcsak az S-osztály új képességét mutatja be ebben a videóban, hanem azt is elmondja, hogy az autó bár még nem képes a vevő házáig önállóan menni, de a jövőben akár ez is lehetséges lesz. Úgy tűnik, a prémiumgyártók nagyon viszik előre az önvezető autózást, az új Audi A8-at például elküldhetjük majd, hogy egymaga álljon be a garázsba.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.