Ez alapján nem Bottas lesz az.

A Mercedes jövő évi pilótapárosát nem lehet még tudni, Lewis Hamilton ugyan hosszabbított, de Valtteri Bottas ülése erősen kérdéses. A finn utódjaként gyakorlatilag egy nevet lehet csak hallani: George Russellét, aki a csapat saját nevelésű pilótája, és aki jelenleg a Williamsnél szerepel.

A korábbi F1-es pilóta, a jelenleg a német Sky Sports szakkommentátoraként tevékenykedő Ralf Schumacher szerint a címvédő már választott is a két pilóta közül, döntését pedig egészen egyértelművé is tette a Magyar Nagydíj után:

„Nem véletlenül ő vezeti a Mercedest Pirelli-tesztjein, az új, 18 colos gumikkal, amiket jövőre fognak használni. Számom ez elég egyértelmű jelzés.”

A pletykák arról szólnak, hogy Russell és Bottas helyet cserélhet egymással, vagyis a finn visszatérhet a Williamshez. A neves F1-es újságíró, Joe Saward ugyanakkor nemrég arról beszélt, hogy Bottas az Alfa Romeónál köthet ki – ami kicsit azért meglepő lenne –, és Schumacher szerint sem zárható ki ez az opció:

„Toto (Wolff, a Mercedes csapatfőnöke –  a szerk.) megpróbál egy másik csapatot keresni neki. Az Alfa Romeo és a Williams tűnik a legesélyesebbnek, de természetesen az Aston Martinnal is van kapcsolata”

– utóbbival arra utalt a német, hogy Wolffnak részesedése is van a brit istállónál, amelynek tulajdonosával, Lawrence Stroll-lal közeli barátságot ápol az osztrák.

Eközben...

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz