Óriási feladat lesz tisztázni a felelősségi viszonyokat.

A porviharban bekövetkezett szombati autópálya-balesetben megsérült emberek ellátásával, a roncsok elszállításával és a megrongálódott útszakasz helyreállításával párhuzamosan a nyomozás is folyik. Nagyon nehéz, ha nem lehetetlen feladat rekonstruálni, hogy pontosan mi történt, kik szegtek szabályt azzal, hogy nem tartották be a megfelelő követési távolságot vagy nem a látási viszonyoknak megfelelően vezettek – ami szinte nulla látótávolságnál gyakorlatilag a megállást jelentené, ami viszont szinte bizonyosan azt okozza, hogy hátulról ütközik majd bele valaki.

Az M1-esen történt tömegbaleset legkellemetlenebb tanulsága

Ha nem látok, megállok. Ez magától értetődőnek tűnik a járművezetésben, de ha az lenne, sose történne baleset ködben vagy porviharban.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset okozása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása – szakértők bevonásával – kezdődött el.

Ennek érdekében a közlekedési baleseti vizsgálók kérik, jelentkezzen, aki a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép-, vagy videofelvétellel rendelkezik.

A rendőrség egy külön erre a célra elkülönített e-mail címet hozott létre: [email protected]. Erre a címre várják a károsultak igénybejelentéseit is, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) a jogcím nélküli előlegek kifizetésére minél hamarabb intézkedhessen.

A március 11-én 14 óra 30 perc körül, az M1-es autópálya Budapest felől Győr irányába tartó pályatest 26+600 kilométer szelvényében, Herceghalom térségében, a porviharban történt balesetben negyvenegy jármű volt érintett. A tragédiában egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további harminckilenc ember megsérült, akik a testi felépülésük után lelki segítségre is szorulhatnak.

(Fotó: Lakatos Péter/MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés