Ősszel egyszerre két modelljét is új generációval váltja le a Škoda. A bemutatója előtt az északi sarkkörnél tesztelték a Kodiaq és a Superb utódját, mutatott is róluk egy pár látványos képet a cseh gyártó.

Lendületben van a Škoda: nemrég egyenesen hat új modell előzetesét villantották meg nekünk. Ezek előtt még az idén megújul a kompakt méretű Rapid és Kamiq, és az ősszel számíthatunk a Kodiaq és a Superb új generációjának megjelenésére. Nem véletlenül párban mutatkoznak be, hiszen azonos alapokra épülnek, és műszaki téren nagyon sok közös lesz bennük.

Az eddig látott előzetesek szerint nem változtat a recepten a Škoda, a Kodiaq és a Superb utódja is rendkívül tágas és praktikus autó lesz.

A Superb immár negyedik generációja a méretével szinte kilóg a középkategóriából, és ezúttal is készül belőle ötajtós limuzin és kombi, míg a Kodiaq második szériája az elődjénél is nagyobb lehet egy kicsit.

A Superb eddig is kapható volt plug-in hibrid hajtáslánccal, a Kodiaq azonban most először lesz elérhető konnektorról tölthető hibridként.

A bemutatójuk előtti teszteken ezt a rendszert is próbára tette a Škoda az északi sarkkörnél, ahol akár mínusz 30 Celsius-fok is lehet a hőmérséklet, az autóknak itt is gond nélkül kell működniük.

Dizájn terén nem kell forradalomra számítanunk, a Kodiaq és a Superb formája is az előző generáció evolúciójával születik. Az álcázott képekről az is kiderül, hogy a medvéről elnevezett szabadidő-terepjárót az Enyaq iV mintájára kicsit lágyabb formájúra szabják, míg a Superb eddig is mutatós formáját még tökéletesebbre alakítják a Škoda dizájnerei.

Ez is érdekelhet:

Szobrokkal mutatta meg a jövő autóit a Škoda

Megnézhettük, mire számíthatunk a Skodától a következő három évben.

Hamarosan bemutatják az új Škoda Superbet

Ősszel érkezik a Škoda csúcsmodellje.

Ez a kombi veheti át a Škoda Octavia helyét

Megnéztük a Škoda következő nagy dobásának tervét, és beszélgettünk a dizájnerével is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés