Már a kanyarban van a Rolls-Royce első terepjárója, amire egyelőre Project Cullinan néven hivatkoznak. Mutatjuk róla az első képeket.

Már nem sokáig a Bentley Bentayga a legek terepjárója, hiszen a Rolls-Royce is hamarosan elkészül a sajátjával. Egy ideje már bejelentették, hogy Project Cullinan néven egy új modellt fejlesztenek, amely minden terepen könnyedén elboldogul, és bár határozottan elzárkóznak a SUV megjelöléstől, de mégiscsak egy terepjáróról lesz szó.

Korábban ezzel a szárnyas Phantommal tesztelték a technikát
A lemezek alatt már a Project Cullinan összkerékhajtása dolgozott

Most pedig képen is láthatjuk, hogy komolyan gondolja a dolgot a Rolls-Royce. A Project Cullinan eredményeként bemutatkozó típus azonban nem a Bentayga ellenfele lesz, ugyanis nem akar sportos lenni. A Bentley-vel ellentétben a Rolls-Royce terepjárója inkább a végtelen luxus birodalma lesz, amivel mostantól felséges nyugalommal lehet letérni az épített útról.

Korábban egy magasított Phantom öszvérben tesztelték a technikát, most pedig a végleges karosszériájú autó közúti tesztjei is elkezdődnek. Magas és szögletes lesz az újdonság, amit a sarkköri fagyban és a közel-keleti hőségben egyaránt próbára tesznek, hiszen a tulajdonosok is elvárják majd, hogy minden terepen méltósággal álljon helyt az új Rolls.

És ezt olvastad már?
Mike Tyson egykori Ferrari F50-ese ütős ajánlat