A Toyota megmutatta, milyen lesz a kompakt crossover hamarosan érkező új generációja. A C-HR második szériája még extravagánsabb külsőt kap, a hibrid mellett pedig már plug-in hibrid változatban is kapható lesz.

Hat éve már annak, hogy a Toyota bemutatta a kompakt méretű crossoverét, és a C-HR az eleinte furcsának tűnő különleges formájával megtalálta a maga rajongótáborát, a japán márka egyik legnépszerűbb modelljévé lépett elő. Nem volt kérdés, hogy készül az utódja, aminek az előzetesét egy koncepcióautó formájában mutatta meg a Toyota.

A kategóriába időközben megérkezett a Corolla Cross, ami a hagyományosabb, praktikusabb autót kereső vevőket veszi célba, ezért az új C-HR tovább tudja vinni az elődje extravagáns stílusát. A Toyota európai dizájnközpontjában

még feltűnőbb formát alkottak, ami egy tanulmányautóhoz nem szokatlan, de ezúttal szinte változatlanul kerül majd gyártásba.

A C-HR méretei nem sokat változnak, két centivel még rövidebb is lesz a karosszéria, ami

a sarkaiba tolt kerekekkel, a feszes vonalakkal, a rejtett hátsó kilincsekkel és a többszínű fényezéssel továbbra is vonzza a tekinteteket.

Megtaláljuk rajta a C-alakú fényszórókat és a hátsó lámpák fénycsíkját, amelyek a nemrég leleplezett új Priust is karakteresebbé tették.

A belső terét még nem láthatjuk, de az már kiderült, hogy a hibrid változat mellé egy plug-in hibrid is érkezik.

A műszaki részletek nem ismertek, de nagyon valószínű, hogy a Corolla Crossban megismert ötödik generációs, 197 lóerős hibrid hajtást kapja a C-HR is, a plug-in hibrid hajtás pedig a Priusban megmutatott 223 lóerős rendszer lesz.

A C-HR Prologue tanulmányautó után a sorozatgyártásba kerülő modell bemutatására sem kell már sokat várnunk, a premier egy éven belül, 2023 végéig várható. A hibrid C-HR pedig egy tisztán elektromos hajtású testvérmodellt is kap, ez lesz a bZ-sorozat következő tagja, aminek előzetesét nemrég szintén felvillantotta a Toyota.

Ez is érdekelhet:

Az egyik legnépszerűbb Toyota utódja lehet ebből a koncepcióból

A Prius után itt egy újabb érdekes Toyota, ami hamarosan gyártásba kerülhet.

Meglepetés: jól néz ki, és erős is lesz az új Prius

Na, erre nem számítottunk a Toyotától!

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés