A fényezetlen műanyag lökhárító egy ideje kiment a divatból, de a Toyota visszahozza a RAV4 Adventure változatán egy különkiadás erejéig. Az idomok csak látszólag színezetlenek, valójában ellenálló fekete festést kapnak.

Régen az autóknak csinos krómozott lökhárítójuk volt, majd a műanyag elemek terjedésével praktikus, rugalmas, könnyen cserélhető darabok kerültek az autókra. Még a kétezres évek elején is fényezetlen fekete lökhárítókat kapott a legtöbb típus alapmodellje, a fényezett idomok a jobb felszereltséghez vagy felárért jártak.

Még a középkategóriás Carinának is lehetett fényezetlen fekete lökhárítója
Régen természetesen a RAV4-nek is volt festetlen lökhárítós változata
Az új RAV4 már Adventure változatban is összetett színezett idomokat kap

Manapság már nem találni festetlen lökhárítójú új autót, az elemek magától értetődően fényezettek, és koccanásvédelem helyett esztétikai szerepet töltenek be az összetett formájukkal. A szabadidő-autókon akadnak ugyan festetlen műanyag betétek, küszöbvédők, sárvédő-szélesítések, de

a Toyota ennél is tovább ment a RAV4 Adventure új offroad-csomagjával.
A terepre szánt RAV4-nek szinte a teljes orra fekete, de nem a spórolás az oka.

Az elem csak látszólag fényezetlen, valójában egy speciális mattfekete festékkel vonták be, ami még drágább is a csillogó fényezésnél, és mindenekelőtt ellenállóbb a karcolásokkal szemben. Persze akinek nem tetszik, továbbra is rendelheti a színre fújt darabot.

Az offroad-csomag ezen kívül egyedi 18 colos kerekeket, Falken AT-abroncsokat és LED-es ködlámpákat kapott, a futóművét egy centivel megemelték a szériához képest. Ugyan ettől még nem lesz igazi terepjáró a RAV4, de kevésbé kell félteni az aszfaltról letérve. Legalábbis Japánban, az Offroad Package egyelőre ott kapható.

Ez is érdekelhet:

Új külsővel érkezik a Toyota RAV4 terepjárósabb változata

Az Adventure változattal együtt frissül fel a RAV4.

Ha bejön az új RAV4, de egyszerűen nem elég nagy, akkor nézd meg ezt

Természetesen hibrid az új Toyota Highlander is.

És ezt olvastad már?
A penge – Audi RS 5 Sportback