Az Aston Martinná alakuló Racing Point 2021-es autója miatt.

2020-ban szinte végig téma volt, a rózsaszín Mercedes, vagyis az, hogy a Racing Point lényegében egy az egyben lemásolta a Mercedes 2019-es bajnok autóját, amiért egyébként komoly büntetést kapott.

A Racing Point a tavaly autójához nemcsak a motort, a váltót és az első és hátsó felfüggesztést vásárolta a címvédőtől, de annak szélcsatornájában is dolgozott.

Idén a megváltozott helyzetből (értsd: koronavírus-járvány) adódó költségcsökkentő intézkedések értelmében a 2020-as idényben használt autókkal versenyezhetnek a csapatok, amiket csak minimálisan fejleszthetnek a zsetonrendszernek* megfelelően.

* Ez azt jelenti, hogy a csaptok két zsetont kapnak, amiket az FIA által meghatározott listán található elemek fejlesztésére használhatnak fel – a kisebb részegységek egy zsetonba, míg a nagyobbaké zsetonba kerülnek.

Ugyanakkor úgy hírlik, hogy az Aston Martin talált egy kiskaput, és így zseton felhasználása nélkül emelhet át egy újabb elemet a Mercedestől, ami a 2020-as Mercedes hátsó felfüggesztése lenne – ezt tulajdonítják a címvédő egyik kulcselemének.

Ha ez valóban így lesz, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az új idény ismét balhéval és óvásokkal fog kezdődni.

És ha már Aston Martin...

(Forrás: Vezess, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Igazi ritkaság az olaszoknak készült francia sportautó
További cikkeink a témában